sunnuntai 13. joulukuuta 2020

Lintuleivonnaiset. (2464)

Met tykkäämä lintulautaliikenteestä. Molemilapuolila Tukikohtaa on akkunoijen alla linnuila ruokintapisteet. Hiukan rajjaama närhijen mahollisuuksija ryövätä tinttilöiltä ihankaikkee, mutta närhet ja harakat ja sillontällön kuukkelitkissaa puurojjätökset ja leipäylimäärät omale kaivonkannnellesa takapihala. Ja hyvin ovat net oppinneet, misä niijen ruokapaikka sijaittee.

Mummeli kaivo köökinkaapeista ja linturuokahyllyistä erilaista siementä. Kaupasta ostit munkkirasvanimikkeelä ilimeisesti kookosrasvaa. Sittevvaan tavan kakkuvuokiin sulat rasvat ja siemenet sekasin ja ulos hyytymmään. Valamiit kaakut sitten irti vuokista kuumavveen alla, nin kaakut ovvalamiit.

Toisellähetämä Tapijonkyllään Onnelan linnuile Kasperin ja lastemmatkasa. Toisen asentelen päivävvaljettuva köökinakkunan näkösile takapihale. Tarttee laittaa sen ympärile varmaan joku verkko, ettei kukkaan kanna sitä omaksesa, vaan kaikki tipitiit saa osasa.

Tukikohasta jouluintusija oottelemissiin tähä.

1 kommentti:

  1. Varmasti, on tämä Hyvää Tipitii-Herkkua, eli Oppi ja -Ikäkaikki, miten niillekin, voi Herkut Valmistaa! Onnea Katille ja -Petrille ja Toivottavasti, on kuitenkin, myös Samin kanssa vielä Ystävyys Kasassa, eli Samihan oli Eka Teikäläisväestä, jonka Tapasi, kun oli Vastassa Sallan Keskustassa, kun sitä Ensikertaa, oltiin tulossa Joulunviettoon Retkeilymajaan ja onhan meillä ainakin osittain, samanlainen Musiikkimaku, eli Muutiko Sami takaisin Pääkaupunkiseudulle, vai jäikö kuitenkin Pohjoiseen Asumaan, kun oli kuulemma aikoinaan Villi Haave, että sinne joskus Muuttaa. Ja Jälleen, Tsemppiä Talonmyyntiyritykselle, jonka Uusimman Ilmoituksen, kävin äsken Lukemassa, Toivottavasti Terveydelliset Jutut Entisestään Selkenevät ja on Herkkua Luku/Kuunteluaisteille nuo Metriset Koivupuut, kun ne saadaan Halki, Poikki, Pinoon, Kuiviksi ja Rytinällä ja -Huminalla Keskuslämmitykseen Palamaan ja -Lämpöä Tuottamaan, tekivätpä Homman sitten Te, taikka ehkä Uudetkin Asukkaat!

    VastaaPoista