maanantai 21. joulukuuta 2020

Pimmeimmämpäivän räkäkeli. (2469)

Minoon Taivaajjumalan kanssopinu, että antaas tänne meile tulla semmosta kelijä, kuimparraaks näkkee. Ja hyvin ommeilä sopimus pelannu, aina on kelijä piisannu.

Välleen tuntussiltä, että voisimminä pienijä vihijeitä antaa, joshällä ovvaikee päättää, mitä maammatosile tarjotaan. Näitä kahen lusasteen päivälämpötiloja ei oikeestaan joulukuusa liijon täälä tarvittas lainkaan. Net aiheuttellee vain ropleemija kulukijoile. Muuttuu meinaan pihat ja ajotiet luistirratamallisiks, eikä niitä luistimettomat oikeestaan kaipaa. Mennee autoiluki hankalaks, eikä iliman hiekotuksija meinaa arvata ies postilaatikola käyvä.

Niija mökkitieki mennee helevetihhuonoon kuntoon. Piti sielä käyvä hiukka lakanoita ja pyllypyyhepapperija viemäsä, nin eipä olis iliman nelivetova juuri asijaa sinne mennä.

Huomiseemmennesä kerkijää räkäpinnat jokapaikkaan. Onnimittäin sevverran joutusata tämmönen parinasteen lämpöaalto.On täsäpäiväsä hyvvääki. Onnimittäin vuojellyhykäsimpäivä, jotenka taas alama mennä kesäaurinkova kohen. Ja vauhila, jos vanahat merkit paikkasa pittää. Juhannusrillattavvaa pittää vissiin alakaa listaamaan...

Joulukalapolitiikkaa sevverra, että yks paketti olis taas postisa hajettavisa. Sisältö selevijää tieten vasta kotona pukettija avatesa. Jos sielon peltipurkkija nelisenkilloo, nin sitten on likempänä oikijaahommaa.

Tukikohasta selekää vieläki aristelemissiin tähä. Vimovopyörryksisä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti