perjantai 18. joulukuuta 2020

Lapset valamistellee lastejjuhulaa. (2467)

Joulu tulla jollottaa. Son viikkoja sekivvajjaa. Silläaikaaku Ukan Leksus oli jakopäähihinavvaihosa Kalotimmatila Kemijärvelä, nin hipasima yöreissun Tapijonkyläsä. Ja tieten pyörimä maskippääsä Mummelin kansa parisa kaupasa kattelemasa, mitä pukki tois ja mitä kylymäsavupönttööllaittas. Ja kaikkee löyty.

Tapijonkyläsä olit lapsellapset ketterät äitesäkkanssa pepparkakkorintevosa. Son semmosta touhuva, että lapset pysyttellee rauhallisesti työmaallasa, kun net saa leipova ja leipomuksijjaan koristela. Sitommukava seurata. Nuorena son vittavväännettävä.

Solisitten pakkastaki Naruskala. Alakaa kuiten kylymimmänkylämmaine karata Utsojen Kevojärvele ja läntisseen kairaan. Rapijat paritkympit käväs täälä, joten ei mittään. Kattelin tuosa alustavasti, että joulukuun keskilämpötila taitaa tätä vauhtija jäähä kolomisen astetta ainaki monivuotisesta keskiarvosta. Sekhän ei puulämmittäjjää haittaa yhtään. Ja taashan tuo luppaa lauhtuvvaa, kun plussakelijä jo viikollopule ennusti.

Huomenisa täällä Tukikohasa porisee riissipuuro. Sitä keittelee Tukikohan oma Joulumuori. Suolaus kuulema kuuluu muutamale Ukale. Syömämiehijä pitäis ollattulosa ehtoopäivämpuolela tusinavverra kyläläisijä. Mummeli ja Ukka latasee sammaa evästä joukojjatkona.

Jouluva vietämä hallitusti omala väjelä. Hajjaannutama porukkata vielä Kallelankissuunnile ainaki yökuntiin. Joulupukkija tänne ootellaan, muttei vielä tijä, mitä koronasäännöt semmosseen sannoo. Son lapsile pettymys, josei pukkija jouluna näje...Noh, suunnittelema.

Tukikohasta huomissapänä aamusta kylymäsavupönttövä käynnistelemissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti