keskiviikko 6. maaliskuuta 2019

Vanahaan talloon retrokalustetta. (2077)

Tukikohan alakuperräänen rakennusvuoshan on 1952. Tämä perinteikäs talo on osattu peruskorjata helevetihhyvin vuosina 1981-82. Peruskorjauksesa on uusittu lähele kaikki olleellinen, mitä tämmösessä talosa ovvoitu uusija.

Sillon on vesipuolela vaihettu kaikkiilluokkahuoneissiin käsijenpesualtaat. Yhesä huoneesa tuola meitin peräluokasa sattu täsä jokuviikko sitte Ukka Matinpoijjale vahinko. Putos semmosen vanahammallisen peilin hyllystä joku helekutin vaasi. Se meni palsiks altaarreunaan ja allas tietenkijjoutu luovuttaan kappaleen ittestään. Eli se meni sököks.

Onneks Mummelin mielestä ainaki löyty retromalline allas Kasperin nykysestä asemapaikasta. Sieloli pesuhuoneesa allas, jonka väri ei kaikkija sielä miellyttänny. Nimpä sen vaihtoaika kuttuli, nin Mummu varas vanahan vaaleenpunasen ittellesä. Ja kelepaa se mullekki.

Asentelin sempaikalleen tännään. Vesiliitännät uuteehhannaan jäi vielä hiukka vaiheeseen, kunei vesijohtokaupasta ostetut liitospalikat ollukkaan ihansammaa millikokua, mitä olis pitänny. Mutta homma jatkuu ja valamistuu, kuhan käyvään seuraavankerran maalikylisä.


Nyton vaaleempunasta nimpaljon, että riittää. Ja seinät on samalaseinustala vihireetä, eli värijä löytyy. Jovain siinä kelepaa käsijä peseskellä...

Tukikohasta vaaleenpunasta pantterija oottelemissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti