sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Tuli yli metri lunta ja lapintiaiset. (2080)

Ei ole näkyny koko talavena lapintijjaisia. Mutta metrillumen myötätä pari kappaletta näitä ruskeensävyisiä kauniita lintuja asettu ruokintapaikan herkkuja löytään.




Lovviisan koulukkaat vietiin tälleaamuva Sorsajokivarteen. Lumi ei kairasta lopu. Täytyy toivoo, ettei hiihtovoimat sielä lopaha. Onnimittäin muutamakin kelekkaporukka ja hihtovajeltaja poistunu kairasta, kun ei ahkiot ja kelekat kule.

Tukikohasta lumemmittausharjavvarteen lissää toistametrillukuja mittomissiin tähä.

2 kommenttia:

  1. En muista kuulleeni Lapintiaisen Laulantaa, joten täytyypä joskus etsiä Netistä, löytyisikö joku Tallenne sitä? Sen sijaan, Lapin Uunilinnun Laulanta, on jo tutumpaa ja jopa, kun kerran joitakin vuosia sitten, olin hurruuttelemassa Taksilla jostakin Hesalaisuimahallista eräänä Lauantai-Iltana silloiseen Kotiini, kuuluikin ikkunasta juuri Lapin Uunilinnun kaltainen Viserrys ja kun kysyin Kuskilta, mikäs tuo on, sanoi hän, että Ambulanssihan se siinä menee, eli hyvä, että tullee uudenlaisiakin hälytysääniä, niiden Perinteisten rinnalle, eli saakoon se nimekseen vaikka Uunilintu. Ja totta, onhan sitä lunta, nyt tullut ihan riittämiin ja äsken, hurruutteli täällä ainakin pari lumityökonetta, päästellen erilaisia peruutusäänimerkkejä, eli on varmasti aikamoinen Koneisto, kun Lassila & Tikanojan koko Asiakaspalvelu, on keskitetty koko Suomen osalta Jyväskylään, jostakäsin sitten, Tehtävät jaellaan ympäri Maan, mutta hyvä, että on kuitenkin hoidettu Tehtävä täkäläisille Firmoille, jotta pahimmat lumet, saadaan aisoihin kulkuväyliltä ja toivottavasti, saa Ukka Matinpoikakin pian Linko-Jarkon apuun.

    VastaaPoista