sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Tais tulla talaven pakkasenkat Tukikohasa. (2076)

Eipä taija tarkistelemati kauvas oikeesta mennä, jossanon talaven pakkasennätyksen syntynneen Tukikohasa tälle aamuva. Mittarit hilippo alimmillasa -34,6 ja Ilimatieteellaitoksen Naruskan asemala -37,2. Turha vissiin ees mainita, että vaihteeks Suomen kylymin paikka tänäaamuna...

Aurinko paistellee ja  aikas vilikkaasti lauhtummaan päin on, kunnyt puolkymmenemmaisa on jo lähes kymmenen astetta tullu lämpösempään suuntaan.

Täsäkun tarkemmin kalenterija muistelemmaan alako, nin Ukka jo märkijen purujen sejasta kaiveli esile jottain tuttuva kolomaskolomattapäivästä. Sehän on Loimun ja Ukan nimipäivä Kaukonpäivänä, ninko vuossitten sovimma Loimun kans.


Onneva vaan Loimule hihtolomalla sieläjossain ja isot onnittelut myös Ukale ittele. Kiitosta vaan.

Tukikohasta pökkövä pessään lissäilemissiin tähä.

2 kommenttia:

  1. Hyvvee nimenpäivää molemmille 👏👏

    VastaaPoista
  2. Onnea Molemmille myös täältä Rovaniemen Ounasrinteen Kerrostalokaksiosta! Lisäilehän sinä, Ukka sitä suurta Pötköä siihen kattilanpesään ja toivottavasti, jos Loimun Hiihtoloma, sujuu Siellä Jossakin, jossa rinteitäkin on, olisivat Pakkaset suotuisat hiihtohissien Turvallisuusmääräysten kannalta ja totta on, ettei kannata mitä tahansa, sillä lingolla noin vain lakaista pois, olipa se sitten hattu, tai vaikka peräti asunnon avain, jota vain ei meinaa löytää, vaikka se vahingossa tipahtikin kovalle hangelle, jotta äänen kyllä kuuli, mutta vaikka miten käsikopelolla, sekä lopulta kolmenkin Näkevän Silmäparin avulla, sitä yritti metsästää, se vain katosi, eikä löydy edes kohdasta, jossa jalanjälkiäkin Etsijöistä, oli jäänyt, joten toivottavasti, se vielä joskus tullatupsahtaakin esille joko sieltä ulkoa, taikka Paikallisesta Löytötavaratoimistosta, jos joku Rehellisempi Löytäjä, sen sinne jaksaa toimittaa? Ei siis enää, mennä edes lyhyelle, niin tavanomaiselle Bio-Jätteiden Ulosvientiretkelle housuilla, joissa ei ole taskua, avain vain kainalossa, jota oli ennen, niin monta kertaa tehnyt, sen kummemmilla kommelluksilla, aina palaten asuntoonsa kahville, josta vielä "Opetusmaksuna" 20 Euroa Lassila & Tikanojalle Ovenavauksesta, mutta ei sentään Jalosta, Avaimenetsintäavusta.

    VastaaPoista