perjantai 22. maaliskuuta 2019

Lunta ja myyrijä piisaa. (2085)

Lumiraja keikkuu eelleen toisela metrilä. Tänaamun tarkka lukema on 108 senttijä. Hikitullee ja alakaa pyörryttämmään, jospitäs ruveta ittellä pihhaa puhtaana piteleen. Onneks ei tartte, Linko-Jarkko hoitaa lumityöt.


Varmaanki nuot meitin kahtapuolta talova olevat linnurruokintapisteet houkuttellee Tukikohtaan semmosijakin vieraita, joitei hyvälä katota. Myyrijä on alakanu näkyvä sielä ja täälä talonseinustoila jäläkijä jättämäsä.

Virittelin joutessani eilissäpänä neljä pyyvystä talon ympärile. Net piti asennela huolella semmosiin paikkoihin, ettei nuot meitin talavilinnut niihin nokkaasa erreyksesä työnnä. Ja pyyntihän alako luppaavasti. Iltapäivästä ehtooseen mennesä oli jo neljä myyrää erehtynny maistelemmaan juhulakonvehtija, jota Ukka kavalasti lisäs nuihin muovisiin valamissyöttipyyvyksiin.

En tiijä, mihinaikaan myyrät alakaa lissääntymmään, mutta nyt niitä pyritään hiukka vähentelemmään. Paritvuojet täsä on saanukki olla iliman myyräsotija.

Lovviisalaisia koulukkaita tullee taas ensviikoks hihtelemmään. Ja viikollopuks tullee puolenkytä kelekkahemmova Rovaniemeltä. Lunta riittää kaikile vaikka kotijoasti vietäväks. Alakaa metrirraja ylittyyn jokapuolela Lappija. Ja lissää taitaa olla luvasa.

Tukikohasta puikulasäkin hakkuun ja Kemijärvipäivään valamistautumissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti