sunnuntai 24. maaliskuuta 2019

Kattoja kevennettävä. (2086)

Kallelan kattorakenteisa on kahellaista, kunon kylymää kuistinkattova ja jyrkempätä mökin yläpohojan päälä olevaa kattova. Ja jäläkimmäinen pyrkii luopuun lumistaan hetikohta, kun lussalle kelit mennee.

Ja kun sitä lunta on täälä metri toista, nin välleen pittää käyvä kuolemata halaveksuven sitä maahan puottelemasa. Ja tieten se on Ukka Matinpoijjan hommaa.

Johan sitä järkeilemällä välttyy ite puttoomasta lumijen matkasa. Son enempi tekninellaji. Ja onnistu ihan hyvin ja kuisti pelastu. Yölä jo näkkiin painajaisija, että se sielä retkottaa kattolumijen kaatamana koko kuisti. Onneks kuiten ei...Ja tältä talavelta sonnyt pelastettu.
Ja samontein talakkkarihhommija kun tekkee, nin yks rästiasija piti hoijela jäläkiruuvaks lumenpuoton lisäks. Piti rakentaa Netatmon sääaseman tuulimittarile oma tankosa katonharjale päätyyn. Aikasemmin se mittari sijaitti televisijoantennimpääsä. Siihen oli hankala vaihtaa paristot, kun se sattuu olemaan semmosta langatontamallija.

Nyt sillon omasa toloppa ja paristotki tuli vaihettuva samontein. Muijen yksiköijjen patterivvaihtoon ylettyy maarajastaki. Ja heleppo on tuulimittarija suunnata, kunon tuolle antennikolomikole merkitty ommaan toloppaasa suuntamerkit.


Televisijoantenniki oli saanu lumenpainosta hiukan siipeesä, mutta samala sekin sai oijeta, kumpiti koko höskää allaala käyttää.

Nyt olemma sylit auki valamiina ottaan vastaan Lovviisan koulukkaita. Heillonki haastetta hihtoretkelä ootettavisa, kunon ollu parinapäivänä kelit täälä lussalla. Ihan kaikki lumi ei kuiten vielä ole läpi kastunnu, eikä ees kostunnu.

Tukikohasta tähä.

2 kommenttia:

  1. Ehkä on lukenut joskus aikoja sitten, mutta kun en muista, mikä Koulu, se on se Loviisan Koulu, josta mainitset, eli onko ihan Peruskoulu, vaiko joku Korkeamman Asteen, ja onko ihan Suomen, vaiko Ruotsinkielinen Opinahjo? Oli, miten oli, Hyvää Hiihtoviikkoa heille, syöden siinä välissä myös Naruskan Herkkupöperöitä jne.

    VastaaPoista
  2. Voi mahoton miten paljon lunta teil on. Mukava seurata noita sääjuttuja kun äitini oli aikoinaan Ilmatieteen laitoksella töissä sota-aikana, meni 1944 avioon sysmäläisen maajussin kanssa. Sillä ehdolla pääsi poies kun otti mukaan mittausaseman, vieläkin velipoikani päivittäin kontrolloi sademääriä:-))

    VastaaPoista