lauantai 1. syyskuuta 2018

Svenskatalande ryhmä kotimatkalla.

Net on helssinkiläiset ruottinkieliset aina olluttäälä viimesenä ryhymänä Steinerkoulukkaista. Siks het on aina ollu ruskasta myöhäsä. Tai on sitä joskus jottain vielä ollu ruskasta jälelä, mutta suomenkieliset on aina vallannu sen syyskuun kymmenennempäivänseuvun.

Nynnet ruottalaiset olit täällä ekana. Son vuorostas hiukka aikanen ainaki lehtiruskale, mutta johan tuota maaruskaa essiintyy ainaki Tuntsan kairasa, misä hyö eilissäpänä hilippasi kevyven kenttävajelluksen.

Mummeli sielä paistelit heile makaroonilooraa ja lasanjeruokaa ja roilerinjjalakojaki. Väliajjoilla jouti tieten kuvvamaan Nuoluskurun kotamaisemata. Pöllömminki vois päivävviettää kuin tuola raikkaasa ulukoilimasa ja maaruskaa kattelemala...
Sieloli heijjän linjurisa hiukka ilimavaivoja, jokka onneks Linko-Jarkko kävi laittamasa kuntoon sillävälin, kun koulukkaat kirmaili Nuoluskurullaijasa ja Kuskoivampäälä.

Mummeli sano, että ei ikkään olennähäny nimpaljoo katajammarjoja kuinnyt Tuntsala. Kukahanniitä tarttis...

Tukikohasta suomenkielistä taiteilijaryhymää oottelemissiin tähä.

2 kommenttia:

  1. Kuivattu katajanmarja on erinomainen mauste varsinkin riistaruokiin. Kaupastakin sitä voi ostaa. Halvemmalla saa luonnosta.
    Toinen käyttömahdollisuus on tehdä ns. "käppäläistä", jos on sen suunnan käyttäjä. Eli Leijonapullosta kunnon kulaus omaan massuun ja pullon vapautuneeseen tilaan puoli kourallista katajanmarjoja. Pullo kaappiin pariksi kuukaudeksi. Lopputulos on hieman sinertävää ja katajanmakuista.
    joissain piireissä pidetään jopa lääkkeenä.

    VastaaPoista
  2. Malttakaas vielä vuosi. Näytti olevan raakoja, mutta jospa ensivuonna olisi jo kypsyneet.

    VastaaPoista