tiistai 14. elokuuta 2018

Tukikohtaan täsmänä seittemättäkymmenettä millijä vesee.

Taitaa olla Tukikohan ennätyssajemmäärä kahenkymmenenneljän tunnin aikana. Eikäpä tuo näytä vieläkkään olevan hellittämäsä. Tullee, ninko sanassa sanothan, Esterin persiistä. Alakaa tosin näyttään hiukka siltä, että tullee sekä persettimen että kusettimen puolelta...Tuli tuommonen roisi ilimasu täsä mielempääle ulukona käyvesä. Piti käyvä pukkaamasa makkuuhuoneen akkunata hiukka pienemmäle, kunei lämpötillaa ulukona ole kuutta astetta enempätä ja son ei kosteeta semmosta, vaammärkää.

Ehtoola jo kattelimma Mummelinkans sajetutkaa, että saattaa pyörijä tuo muutamansaan nelijökilometrin sajealuve täsä itäsenlapin päälä yön yli. Ja niimpä tuo näyttää tapahtunneen.

Kait se siittä joskus puuttinimmaan iloks siirtyy, josei saja itteesä tähän kuivaks. Sinne se kuiten hilijaa näyttäs olevan pakenemasa.Nyssaattaa sajettajos piisaa, nin olla oikeesti pirttipäivä. Ei pääse Mummelikkaan takapihale mustikkaa kerräämään, kunei niitä märkänä kerrää pirukaan, eikä varssinkaan siivove. Saattaa itämaankulukijoillekki tulla välipäivä, vai levännevätkö ikinä. Ainakippitkää päivää painavat...

Tukikohasta sisähommija suunittelemissiin tähä.

5 kommenttia:

 1. Se on toisin sanottuna 630 kuutiometriä vettä hehtaarille. Paljon vettä ja taitaa muodostaa muutaman rapakonkin....

  VastaaPoista
 2. Noilla lukemilla voipi sanoa että maahan asti sattaa! Mistä ompi sadetutkan kuva raapastu kun on noin tarkka laadultaan?

  VastaaPoista
 3. Tuostahan sen linkin saat, mulla on tämä pöytäkoneen näytöllä, josta voi sateiden kulkua reaaliajassa vilkuilla: http://fmi.nordicweather.net/sadetutka/stutka.php

  VastaaPoista
 4. Ohhoh. Porissa on satanut vettä varmaan yhteensä kesän aikana tuon verran. Nyt kolmatta yötä +5 astetta eli vaikea uskoa ennusteisiin, että helle palaisi?
  Eipä sitä koskaan tiiä ku on sen verran erikoiset säät viimeaikoina ollut.

  Muutama viikko vielä vapaata ja sitten kutsuu se leikkauspöytä. Siitä se tuskientaival taas alkaa. Toivottavasti ensvuoden puolella helpottaa.

  Katsotaan josko talven aikana sattus pääsemään sinnesuunnalle pikavisiitille.

  VastaaPoista