maanantai 12. maaliskuuta 2018

Kaks vai kuustoista kuutijota.

Koolla ei olevvälijä, sanotaan laulusa. Enkäpä tiijä, onko välijä ees saunan koolla. Käväsimä nimittäin Mummelin kans Kajjaanisa muutamasa hotellihuoneesa saunallisesa semmosesa yhenyön ylitte. Ja tietenkissaunoima, ninko Tukikohasaki joka helekutimpäivä.

Soli hotellihuoneesa sauna tarkasti mitotettu. Eise juurikhan metrijä enempätä kanttiisa ollu ja normi huonekorkeus, eli pari kuutijota pikalaskelmalla. Ja sähkökiuvas. Ja lämmitysaika vajjaan tunteroisen.

Aattelimma tieten ensiks, että ei semmosesa kopisa kuntolöylyjä saa. Mutta olima vääräsä. Soli ihahhyvä sauna. Jase hyvvyys tullee siitä, että kiuvas oli oikeen mitotettu. Ja saunallämpötila. Samala tavala, ninko Tukikohan saunasa, misä lämmöt ei kiipee yli kuuvenkympin. Eikä Kajanuksenkaassaunasa noussu. Ja hyvät löylyt siinä sai. Pikkukiukaasa riitti jytyvä ihantarpeeks, vaikkei se kiuvas ollukko tupakkikartonginkokonen.


Kotisaunallauteila ovvähän reilummasti kahele immeisele liikkumatillaa kuin Kajjaanin saunasa, mutta eipä tuo haitannu. Ollaan eukon kansa sevverrajjo vanahoja tuttuja, että sopu sijjaa anto. Sovima kahenkuutijonsaunaan melekeen yhtä hyvinko kuuventoistakuutijon kotisaunaanki.

Tukikohasta taas isompata saunaa päivittäillämmittämissiin tähä.

2 kommenttia: