tiistai 20. maaliskuuta 2018

Kevätpäiväntassausta katola juhulistamasa.

Ensmääset kevvämmerkit on saatu täälä Naruskala. Ei vielä tippuile ninkhän räystäät, paitti veppikamerasuojakuvun lipat, joista aurinkoarmas oli pystynny jo järjestään pienosen jääpuikon. Ukkaa tieten suivauttaa semmoset jääpuikot, jokka peittää kamerallinssiltä Karhutunturinnäkymiset.

Lähimpitkästäaikaa kattokiipeilyle. Astaloks otin vanahan nelimetrisen jalakalistampätkän. Sillä yletty hyvimputsaamaan jääpuikot poies. Maisema näkkyy taas harossisti. Ja kamera ollähettänny uskollisesti kuvvaa viijemminnuutivvällein, ninko asetettu vermeisiin on.

Vieloli yöpakkasta kahenkytäviijen ja kolomenkymmenen asteevvälilä. Lovviisankoulukkaat ovviettänny viimoyön Takkaseljän kämpäsä. Tuleva yö vietellänki sitte teltasa, ninko ensmäänenki. Kuneivät ihajjaksanneet sinne hihelä sillollähtöpäivänä. Koulukkaat oli ihimetelly kuulema, mitehhyvin hangesa teltasa tarkennee. Ensyönä sitä kokkeillaan taas.

Haakahelijarryhmärämä nukkuuki kokoviikohhangesa. Net tietää, että sielä tarkenee ihiminemmissä myyrätki. Ja kanalinnut. Lumijenalla kiepisä. Ensmäänen yönseutu Kuskoivallänsipuolela Pirunkirkon revviirilä...

Tuosson kevätpäivätassauskuvat ennejja jäläkiin jääpuikompoiston.Tukikohasta puikulasäkkiin kohta kurkottamissiin tähä.

2 kommenttia:

  1. Lumihan on mitä loistavin eriste, joskin ihmettelen kun katot hajoilee halleista savossa, luulis tietävän että pitää enimmät pudotella pois tällaisen talven jäljiltä. Vähän sama asia kuin että talvi yllätti autoilijat, tuo joka vuotinen otsikko, huoh...
    Kevättä Naruskallen täältä keskemmältä Suomee ulvoo Sus'

    VastaaPoista
  2. Pittää tulla huomenna ihmettelemään Naruskan meininkiä. Jos vaikka Karhun päälle pääsisi. "Joensuulaiset Kemijärveltä"

    VastaaPoista