perjantai 30. maaliskuuta 2018

Pitkämperjantain viihtykkeet.

Entiaikana ei saanu pitkäperjantaina, eikä joulupäivänä pittää yhteyksijä ees naapurijen kanssa. Eikä saanu oikeesti tehhä juuri mittään, pitivaan hiljennellä vauhtija ja miettijä elämän tarkootusta.

Maalima muuttu. Tanssikieltoja ei ennään ole, saa humpata ja rimputella kiirastorstaista vaikka äitijempäivään yhtäsoittova. Ja kuivinsuinkhan ei tartte ennää pääsiäisenä olla, vaan sipilä kauppaa tulilientä lauvantainaki. Ennempiti olla viinatta, jos erehty kaikki latkimmaan kaupammentyvä kiinni ennempääsijäistä.

Hyväson, että maalimammeno muuttuu. Selekeestihhän son parempi, että kaikki rilluttellee ja pittää hauskaa. Ja ilottellee oikeesti. Kevvänkikkunnijaks pääsijäisenä monesti.

Tämä munajjuhula jää alakupäivistä parraitemmieleen Ukale siitä, että näki jonkullaisen suvikelin, aurinkova ja kunnollisen lumiukon. Tyvärenpoika Loimu sen oli taiteillu. Ja hieno on.


Pienikivvoi olla kaunista...


Tukikohasta pääsijäistä kaikile toivottelemissiin tähä.

2 kommenttia:

  1. Olin erilainen nuori, vietin 20 pääsiäistä partioleirillä, ei oikein syntynyt perinteitä myöhemmiksi vuosiksi eli normi viikonloppu.
    Pupuisaa pääsiäistä=)

    VastaaPoista
  2. En muista vuosilukua Pääsiäisen suhteen, mutta vuosi 1993, oli ensimmäinen, jolloin saivat viimeinkin Elokuvateatterit, pitää ovensa auki oikein Joulupäivänä, jonka kunniaksi, Äiti ja -Sisko, kiiruhtivat johonkin Hesan monista sellaisista, katsomaan Aladin:ia, joka Syksyllä, oli saanut Ensi-iltansa Suomessa, mutta valitsivat kylläkin kieleksi alkuperäisen, eli Englannin, samalla, kun me Isän kanssa, lähdimme yöjunalla, köröttelemään kohti Kemijärveä ja sieltä edelleen bussilla Pyhätunturille, eli saivatpahan junat sentään Joulupäivänäkin liikkua ja junista puheenollen Ukalle tiedoksi, että tuon mainitseman IC-Junan aikataulunmukainen perillesaapumisaika Helsinkiin, on 14.35 ja Kesäkuusta alkaen, nopeutuu kuulemma junallameno entisestään, kun voidaan ajaa Pohjanmaan rataosuuden leventämisen ansiosta Hesan ja -Oulun väli jopa 5 tunnissa, joten kova on kilpailu lennon ja -junan välillä! Tasavertaisesti kaikille Pääsiäisenjatkoja ja -viikon 14 alkuja!

    VastaaPoista