torstai 4. tammikuuta 2018

Puukkomestarille vasen käs.

Artopoika Vasara on ollu syksytalaven melekeen ykskätine. Kukapa ei olis, joson käjen luu poikki olokapään ja kyynärpäävvälistä. Hithaasti se tuommone kuntoutuu, vaikkon sitä teekoosa käyty verryttämäsä. Ja kotonaki sille liikettä kuulema on annettu ja annetaa.

Onneks puukkomestari uskoo Joulu-Ukkaan, jolle kannatti toiveita kirjootela. Ja onneks Joulu-Ukala on muutama vanahahko virkavelipuuseppä, joka osas neuvua konheen ja sille ostopaikanki. Ja piti tieten tilata, viisaannäköne kone oli jo esitteessääja livenä vielä kätsympi. Toimitusaika oli pitkähkö, kunei virma ollu saanu tilattuja varahihinoja ja hiontalevyjä konheen mukkaan lähetettyvä, kunnet kuulema jumittaa josaki jouluruuhkisa.

Tänhään postitäti kuiten kiikutti konheen Ukan köökkiin. Laiton sen puukontekokuntoon. Huomena Vasara saa verstaaseesa ihavvarmasti käyttökeleposevvehkeen. Se varmana innostaa miestä töihisä, jokka vängälä on jääny ykskätisenä vähemmäle. Kone korvaa osan vajjaatehosta vasenta.

Jokamiehelä tuommone pitäs kotona olla, kattokaa vaikka ite...Niin son Rautajätti se paikka, joka ainaskinnuita myöp. Alle kahelasaala kone ja kymmenet varanauhat kotijotuotuna. Hiomanauhattulhee kuulema peräsä.

Tukikohasta huomena Kotalankoulula kirkolemennesä pysähtymmissiin tähä.

2 kommenttia:

  1. No jo on näppärä - keksin heti sata käyttöä vastaavalle vaapuista aseen perälevyihin! Kerro Artolle terveisiä ja toivottele turvallista käyttöä koneelle niin ei tule sormihaavereita.

    VastaaPoista
  2. Muutama muukihhemmo on jo innostunnu hankkimmaan tuommosen. Kotikäytösä siihevvoi emännän iloks kytkijä kummallekki puolelle pölyimurin veteleen hiontapölyt sisuksiisa. Ja särkeen samalla pölyimurin, tietty.

    185 €uroo kone ja kymmenen nauhaa ja levyä molemmille puolille. Ja rahtivappaasti kotijo, joten ei kannatte Savossakkaan alakaa ite rakentaan...

    Ukka

    VastaaPoista