keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Jokhan löyty työkalu?

Son tämmösen ison talon talakkarin hommat ehkä pikkuse isommallaan, mitä jossairrivitalon pätkäsä tai kerrostalokämpäsä asuisa. Ja sonkin oikeestaan virreystilan ylläpitämiseks ihahhyvä, että löytyy jokapäiväle hiukkase harrastuksenomasta puuhasteluva, johojjustjajust Ukankirrahkeet piisaa. Ainakimmelekeen.

Onneks Kasperi aattellee vanahannevvaa isäUkkaasa. Nysseoli Rovaniemelä nähäny josakin työmaallaan semmosen harjan, josta se heti ilimotti Ukale. Laitto kuvan ja nettikaupannimen, mistä niitä saa ostaa.

Satamekasela ei Ukka kauvaa vatuloinu, kujjo oli tillaus tötterösä ja kolomempäivän päästä Mummeli jo kiikutti harjaa varsinneen Jaanankenkäkaupasta Tukikohtaan. Son semmonehharja, että silleitaija kannattee kissoja eikä hampaita alakaa harjaileen. Mutta keskulämmityskattilata kyllä. Konheella, eli porakonheela sitä pääsee pyörittään. Sonse yks raskaimmista hommista seläle, mitä tällä kartanola tekkeen joutuu, kunnoita kattilan sunttireikijä ja hormiliitoksija putsailee. Kerrankuusa vähintään.

Tilasivvähä summasa senttikoola tuommosen. Net sunttireijät on viitisenkytä millijä toisteppäijja hiukka enempi toisteppäin. Kojeajosa putsasin puita katillaallaittaissa yherreijän. Ensmäänen semmonehharja, joka kestää sielä reijäsä. Jase puoltoista metrijä pitkä teräsvarsi mennee semmosen alumiiniputken sisälä, nin konheen pyöriesä saa toisela käjelä pijellä alumiiniputkesta kiinni, kuneise pyöri mukana. Kojeporrauksejjäläkiin tulin taas konheelle satamekasen äärele ja samontein tilasin parikytämillijä isomman harjan. Sitterrupijaa noki lentään ja suntit puhistuun...

Net nimittäin putasausvälinekauppamiehet on Ukalekki myyny semmosija ohhuila teräsharjaksila varustettuja kanttiharjoja. Net on melekeen kertakäyttötavaraa, muttei kertakäyttöhintasija. Ja niitäku ylösalas liikuttellee, nin välilevyt on ihimeissää ainaki Ukan ruovosa.

Tuosson parit kuvat, jos joku harrastellee tämmösijä puhistusasijoita. Ja kaupannimi on Rautanyrkki. Jämerä nimi virmala ja nopija talo toimittammaan ainaki enskerrala. Sielon muutaki kiinteistöhhoitoon sopevaa tavaraa...



Tukikohasta akkuporakonneen litijumiakkuja tuleviin koitoksiin lattailemissiin tähä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti