tiistai 5. syyskuuta 2017

Mummelin ouvoimmat sieniretket.

Ensmääset karvarouskut syyskuun viijentenä. Sitäpä ei ennen olla täsä kairasa nähty, mutta nytpä on. Normiaikataulusa karvalaukkuja kerhäilemmä täälä heinäkuusa. Tähämmennesä nähtiin yks karvarousku Norjasa pariviikkoo sitte Skibåtnissa. Jätimmä sen tieten sinne.

Mummeli kerräili pikkuvasullisesa täyteen karvarouskuja Naruskajojen rannasta. Niitei ollu pakkanempannu tuola alavirrasa, vaikka Ilimatieteellaitoksela oli pakkasmittarit kävässeet tänhän aamuyölä miinuskolomesa.

Kallelarrannasta alespäin olit nuot kerätyt sienet. Ja riimalaatuva.

Jännässää ovvanahin veljmieski eukkonneen Tuntsala. Net kun vuokrasiva pikkusen asentovaunujjostakin Keski-Suomesta ja tulit tänne hillajänkijä uuvestaan kiertään. Ei ollu ensmääsen viikorreissujjäläkiin tullu uni Jämsäsä silimään, kuppyörit hillat unissaki.

Aamula soitteli veljmies, että Peuratunturinkatveesa oli pirssin akkunat aamula kuurasa, mutta lämpömittarija ei matkasa ole, nin lukemija ei voikku arvaila. Ylävilä jängilä oli mittarit näkösälä sillai, että hillat olisielä eelleen riimalaatuva, ninko ensreissulaki.

Myö ei Mummelinkans oikeen hillasuole jouva, kuppitäs kolomeekymmentä suuaukkova pijelä ruokaa täynnä, etteivällähe keskempois. Oliki Steinereila tännään kommein mahollinen Karhutunturipäivä, ku aurinko räkötteli täyveltä taivaalta. Sieloli aitijopaikala laakeijen kivijen päälä hyvä nauttija avarasta maisemasta ja auringosta, ninko kuvista näätte.Ensyöltäku pitelis vielä pakkaseppois ainaki sielä Tuntsala, nilloppuviikkova kohenha luppaili säätäti eilisäehtoola, että lämpijää.

Tukikohasta käristyslihoja kauppaihhyyllyistä ettimissiin tähä...

1 kommentti:

  1. Passaa koiramiesten mettiä samoilla kun saa soilta hillaa lappaa suuhunsa retkimuonaksi!

    VastaaPoista