lauantai 9. syyskuuta 2017

Hillaa alappitorvijen maahan.

Son vaihtokauppa suomalaisile tuttuva kaupankäyntijä. Vietiin riimaa ja saatii lattarautoja ja sinkkiämpärijä tilale. Soli semmosta se aika.

Nyton toisimpäin keikannu hommat. Naruskalta kullähettää keltasta kultaa jängiltä keskele Eurooppata rahavvaltakuntaan, nin palluupostisa tullee alappimaasa valamistettuva juustova.

Laitoimma viistoista killoo neliskanttissiin muovipulloihi pakattuva hillahillova kylymälaukula menneen tävviikommanantaina. Perilä lähetys olit perjantakina. Ei se ilimaseks sinne menny, muttei viemäänkääkkannate lähtijä, kullähetys makso Jaanampostista Sallasta sataneljäkytäkaheksa €erova.

Ehejä ja tuliterä oli paketti lähtijesä ja ehejä näkkyy olevavvielä vastaanottopaikasa olohuoneellattijala. Oliskhan huumekoirala hiukka nuuskauteltu, mitä boksi sisältää, entiijä. Keltasta teippijä on täälälaitettujen mustijen peltiteippikierostempääle matkala vetastu.

Saatamma Mummelinkans lokakuusa käyvä kattomasa, mitemmaistuu hillahillo. Net on persoja sille, myö tiijetääse...
Tukikohasta vastalähetyksijä oottelemissiin tähä.

4 kommenttia:

 1. Hienoa. Sveitsissä tehdään hyviä juustoja. Emmenthal ja Gruyere sopivat suomalaisenkin makuun. Ja Emmenthalista on vaikka kuinka monia ikä/makuluokkia olemassa. Kuulemisiin.

  VastaaPoista
 2. Oltiin Mummelin kanssa ennen isovanhemmuusaikoja noin kolmekymmentä vuotta tai neljäkinkymmentä sitten Sveitsissä. Mentiin siellä juustokauppaan, isoon semmoiseen valikoimaltaan. Myyjätäti kyseli minulta vaalealta viikingiltä, että minkä perän turisteja mahdettiin olla. Kuultuaan meidän olevan Suomesta täti ilmoitti meille ihan rehellisesti, että tulette sellaisesta juustomaasta, ettei teille löydy mitään erikoista juustoa täältä Sveitsin kaupasta...Olimme hiukan huuli pyöreänä, mutta täti tiesi asiat ilmeisen asiantuntevasti.

  Ukka

  VastaaPoista
 3. Joka tapauksessa pian selvinnee hillahillon ja Sveisinjuuston virallinen vaihtokurssi. Kilo hillahilloa = x,x kiloa juustoa...

  VastaaPoista
 4. Tähän asti on neljällä hillahillokilolla saanut viisi kiloa laatujuustoja, kuten sovittu on. Isä-Mattivainaa oli vaihtokaupasta tosin sieä mieltä, että se on huonoa kauppaa siksi, että molemmat osapuolet ovat mielestään tehneet hyvän kaupan. Katteet ovat silloin kysymysmerkki. Se on kuitenkin varmaa, että jäänmurtajat ja huippuhiehot kun vaihtuivat lattarautoihin ja sinkkiämpäreihin, niin jostain erityisestä täytyi olla kyse. Eikä se liittynyt muuhun kuin raskaansarjan nöyristelyyn...

  Ukka

  VastaaPoista