lauantai 16. syyskuuta 2017

Kolomisenkytä killoo korpihillaa läks varkaan mukkaan.

Ei oo vanahivvelimies eukkonneen varmaavvieläkään toipunnu viikontakasesta potkusta vyörajan alapuolele. Täälon Lapisa ikiaikane tapa säilytelä hilloja kylymisä tunturipuroloisa ja hetteisä sillon, kunei olla kylymijöijen ja jääkaappijen äärelä. Ja niitei Tuntsala Peuratunturimmaastosa liijon käytettävisä ole.

Sinne net hillat muutamaan purroon asijammukasesti oli sankkoihillaitettu. Ja oottamassa tieten kerrääjääsä sittehhakemaan net, kullähetään maalikylliin.

Olit naamat aikas pitkälä, kunei hillat ennää säilöpaikassaa olleet, kunnet niitä lähtöpäivänä hakkeen menivä. Eikä net siitä kuulema ole voinukkaa kennenkäämmuun matkaan tarttuva, kuin oikijan epärehellise ihimisen matkaan. Ei oo perkele ennää milläämmittää välijä. Siinon rikottu vihireeseen kirjaan painettuja lakiloita törkeimäsä muovosa, ja varsinki vanahoja ikiaikasija Lapillakeja.

Melekeen vois olla varma, että sille hillarosvole tullee vielä vaikeuksija elämäsä. Isoveli valavoo tämmöset asijat ja Ukkaki laitto varmemmaks vakkuuveks jo Pyhäpietarin konttuuriin semmoset viestit, että paratiisile johtavija ovija on turha kolistela. Laitetaan ninkuumaan paikkaan kärventymmään, että huuto pääsee. Ja maanpäälisesä elämäsäki tulle vielä kantoja kaskeemperkele.

Tukikohasta näin on näkyleivät. Ja noitarumpuva seinältä irrottelemissiijja karhunkyrpäluita kiillottamissiin tähä.

6 kommenttia:

 1. Ai shäätnä, olipas kelju temppu. Manaa ny kunnon tuomio, anna rummun päristä. Karma kuittaa jos ei muute..

  VastaaPoista
 2. Onko siis näihin tällaisiin liittyen jokin Säädös, onko tuo Pyhäpietarin Konttori tässä tapauksessa Poliisi, jolle tehty Rikosilmoitus ja millaiset Tuomiot, näistä voi tulla Tekijälle? Jotenkin kuulostaa vain hieman riskialttiilta hommalta, säilytellä hilloja tuollatavoin, mutta kun ei tiedä jutun kaikkia taustoja, alkaen mahdollisista Perinteistä.

  VastaaPoista
 3. Matti, tässä on Ukka käyttänyt puhtaasti kirjoittajan vapautta. Harmitti niiden puolesta, jotka hillat poimivat kovalla työllä selkää säästämättä, että sitten käy noin. Harmitti meitä Mummelin kanssa ainakin saman verran kuin anastuksen kohteena olleitakin, kun me tiedämme, että kolmenkymmenen hillakilon kerääminen korpiojilta on totista työtä.

  Omaisuusarvoltaan hillat ovat sitä suuruusluokkaa, että niiden anastaminen on varkausrikosasteikolla näpistys. Moraalisesti kyse on törkeästä teosta, mutta laki ei tässä asia moraalista puolta tunne.

  Hillojen rauhaan jättäminen on samaa sarjaa kuin autiotuvan siivoaminen sieltä lähdön jälkeen ja kiehisten vuoleminen seuraavalle tarvitsijalle valmiiksi. Törkykuntoon jos kämpän jättää, niin siitä ei hyvä heilu. Vanhat Lapinlait vain painuvat tässä nyky-yhteiskunnassa unhon yöhön. Millään ei ole enää mitään väliä joissain asioissa. Ja tämä hillavarkaus on yksi osoitus maailman pahuudesta, jota ennen tapahtui vähemmän...

  Pyhälle Pietarille tämä teko ei jäänyt näkymättömäksi, eikä siinä oikeasti Ukkaa tarvita tiedon välittäjäksi. Näin uskon. Poliisille asia menee tietoon, jos hilloja yrittää edes saada vakuutuksen kautta korvattavaksi, joka sekään ei tässä asiassa taida onnistua.

  Ukka

  VastaaPoista
 4. Not jot on taas maailma mallillaan. Se pittää Naruskankin kairassa alkaa hillasäilön viereen puuhun riistakameraa virittämään niin saapipahan ainakin tekijöiden kuvat maailmanturuille jakoon - jospa se edes aavistuksen hankaloittaisi kyseisten ketkujen elämää! Ärseestä ompi tämmönen.

  On siinä etelän leirikoululaisille ihmetteleminen kun Ukka tanssiin pitkin vanhaa koulun salia naama noessa ja noitarummulla hakkaapi jaloille tahtia. Set jos mikä jäisi nuorison mieleen :)!

  VastaaPoista
 5. Entisesä elämäsä ennen viittäkytäkahtavuotta on tehty semmostakin. Nuoruuvenhullutuksija, jotka selevälä päälä ei ennää taija tulla kysseeseen, vaikka nyppitäs tietenki uusija rituvaalit...

  Ukka

  VastaaPoista
 6. Jaa, että siitäkö on kyse, eli en ole reagoinut näihin Lapin Säädöksiin, vaikka parissakin Autiokämpässä, olen vieraillut, vaikka viimeksi Syyskuussa 2001, oli Autiotupaan kuuluvan saunan kiuas täynnä tuhkaa ja -kekäleitä, että oksat pois ja vieläpä Leiriporukkamme Ohjaajat, kehtasivat laittaa siihen pahvia, ensin tyhjentämättä tuhkia pois, joka jopa silloin Pääkaupunkiseudun Miehestä, ei ole suotavaa, kun pahvi, aiheuttaa hankalaa roskaa, eli aina, uuni tyhjäksi, ennen, kuin mitään siihen uutta poltettavaa laitetaan! Toivottavasti, Rosvot, saadaan kiinni ja laitetaan Mielentilatutkimuksiin, jotta selviää, mikä on Varkauden tarkoitus.

  VastaaPoista