torstai 3. syyskuuta 2015

Tehkääpä perässä: 32 päivää, 465 km, 70 ja 75 vee. Jalan.

Sitkeä ja kovakuntoinen saksalaispariskunta Ludmila ja Hans-Joergen Kuehn poikkesi patikkaretkellään toista kertaa Naruskan Retkeilymajalla. Edellinen kerta oli kolme vuotta sitten.

Pariskunta on liikkeellä jalkaisin, rinkat selässä ja kuukauden perustarvikkeet mukana. Välietapeilla täydennetään eväsvarastoa, eli Tukikohdassa rinkkoihin pakattiin pari pakettia Tuplasti Kursulaista ruisleipää, kilo suomalaista emmentaljuustoa ja puoli kiloa voita.

Rouva vietti muutama päivä sitten 70 -vuotispäiväänsä jossain Kemihaaran kairassa. Isännällä on mittarissa 75 vuotta. Retken patikkaosuus alkoi Saariselältä ja päätepiste on Ruka Kuusamossa. Matkaa kertyy 465 kilometriä, jonka taivaltamiseen on varattuna aikaa 32 vuorokautta.

Kolme vuotta sitten pariskunta sattui taloon sellaisena päivänä, kun steinereilla oli pizzapäivällinen. Ukka kuunteli nyt lievä puna poskilla, kun vaeltajat sanoivat aterian olleen heidän elämänsä paras pizza-ateria.

Tällä kertaa saunomisen ja kunnon suihkun jälkeen heille tarjottiin voissa paistettua lasagneta ja iso salaattiannos. Tietenkin Kursun leipää ja Mummelin tekemiä tuoreita sämpylöitä. Jälkiruuaksi kaksi isoa kuppia perkolaattorikahvia. Ja viimeinen jälkiruoka kymmenen tuntia unta Rihlan häkin vieressä nurmikentällä.

Aamulla oli rapia pari astetta pakkasta, mutta se ei unta ollut haitannut. Eikä yöllinen tukkirekkaralli.

Aamupuuron ja mustikkasopan ja kunnollisen leipäleikkelelatingin jälkeen maantie kutsui tätä pariskuntaa taas jatkamaan matkaa.Tukikohasta hyvää matkaa kotiin Berliiniin toivottelemisiin tähän!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti