lauantai 12. syyskuuta 2015

Karpalot ja Mummeli tutkittavana...

Marjasato Naruskalla on jo tuttu juttu tämän perän asioita seuraaville. Mitään marjoja ei tänne tänä kesänä kunnolla tullut. Ei mustikoita, ei hilloja, eikä edes puolukkaa. Karpaloita niinkin olisi soilla kasvamassa, mutta niistä on leijonanosa vielä täysin raakaa.

Mummeli käväisi tänään kauniin aurinkoisena syyspäivänä pienen koelenkin suolla. Piti hiukan kokeilla, ettei enää huimaa, kuten eilen. Huimasi sen verran railakkaasti, että piti käväistä ensiavussa Rovaniemellä oikein ambulanssikyydillä.

Onneksi kohtaus meni muutamassa tunnissa ohi ja Mummeli pääsi yöksi kotiin LKS:n täydestä ja kiivastahtiselta ensiapupolilta. Herraskaisesti taksikyydillä. Tasapainoelimiä joku ilmeisesti riivaa, mutta varmaa tietoa ei huimauksen aiheuttajasta vielä ole. Joillakin ottaa näimmä koville uuden kympin aloitus.
Jatkan hiukan tuosta ambulanssiaiheesta. Latasin muutama viikko sitten älyskännykkääni sovelluksen, jota eilen ensi kertaa tositilanteessa käytin. Tilasin sairasauton näppäämällä sovelluksen kautta puhelun, joka ohjautui suoraan hätäkeskukseen. Itseni kun olin ehtinyt esittelemään, niin puhelun vastaanottajapoika jo sanoi, että näytät soittavan osoitteesta Naruskantie 147. Oikein.

Sovellus näyttää kymmenen metrin tarkkuudella olinpaikkasi 112 -numeroon soittaessasi. Eli jos vaikka satut liikenneonnettomuuspaikalle ensimmäisenä, niin välttämättä et oudossa maisemassa liikkuessasi tiedä, missä olet ja esimerkiksi minkä kunnan alueella. Mutta Häkessä tiedetään, kun sovellus on käytössä.

Vielä erinomaisempaa on se, jos olet vaikka jalka poikki maastossa. Koordinaatit näkyvät suoraan puhelun vastaanottajan näytöllä. Kätevää ja turvallisuutta lisäävää kiistatta.

Latailkaapa yksykskakkonen puhelimenne sovelluskaupasta. Maksuton ja tosi toimivan oloinen systeemi, jota Ukkakin on kokeillut tositilanteessa.

Tukikohasta tähän.

1 kommentti:

  1. Hyvä sovellus tuo 112, kuten myös samalla idealla toimiva Valopilkku, jolla tilataan taksia koko maassa, eli kun älypuhelin joskus tulee hommattua nykyisen Nokia n95:n mentyä rikki, tulee varmasti käytettyä ainakin Valopilkkua.

    VastaaPoista