lauantai 19. syyskuuta 2015

Leirikoulusessio ohi - tervetuloa metsästäjät...

Kolmen viikon Helsingin Rudolf Steinerkoulun biologian opintoviikkojen ympärillä pyörineet leirikouluviikot olivat ja menivät. Koulukkaita ehti tutustua Naruskan, Tuntsan ja Savukosken luontokohteisiin kaikkiaan 75 kipaletta.

Tänä aamuna starttasi viimeinen ryhmä kotia kohti kymmenen minuuttia etuajassa suunnitellusta lähtöajasta, joka oli aamuseitsemän.

Tosi reippaita kulkijoita kuustoistavuotiaita olivat kaikkien ryhmien kaikki oppilaat. Suoranaista valioainesta, on Mummun ja Ukan mielipide. Opettajien kanssa on ollut rattoisaa myös, kiitokset heillekin tasapuolisesti.

Muutamakin lounasmakkara on paistunut päivittäisillä retkillä, eikä kasvisruokailijoitakaan ole unohdettu, vaan heillä on ollut kaikilla reissuilla omaa syötävää.

Poronkäristyspäivälliseen päättyivät päivälliset kaikilla ryhmillä. Se maistui kommenteista päätellen kaikille.


Tukikohtaan jäävät talonmiehiksi ensimmäiset metsämiehet ja tulevalla viikolla heitä kertyy tänne tavan mukaan lisää. Viime päivinä ovat sade ja kovat tuulet riisuneet urakalla lehtipuiden lehtiä, joten metsästäjillä paranevat olosuhteet koko ajan. Tukikohdan pihapiiri näyttää tälle aamua alla olevan kuvan mukaiselta.


Mummu ja Ukka irtoavat pariksi päiväksi Rovaniemen humuun ja sumuun. Ehtooksi on tilattuna eväspöytä sonbreromiesten keittiön antimien ympärille yhdessä jälkikasvun ja heidän perheidensä kanssa, joten Naruskan kaira vaihtuu kaupunkilaiselämään. Vaihteen vuoksi. Ja juhlistetaan vielä Mummun seitsemättä kymppiä.

Tukikohasta omat ja auton nokka kohti Rovaniemeä tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti