sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Ruskan odottelua.


Nokipannukahveet Tuntsalla kelpaavat nuoremmille ja vanhemmille. Ukan kahdeksanlitrainen on kovassa käytössä varsinkin syksyn ruska-aikaan, jolloin tänne pyrkivät monet väriloistoon.

Kaiken kaikkiaan näyttää siltä, että puuruska voisi olla parempikin, koska koivua vaivaa aika laajalti ruoste, joka muuttaa sen lehdet ikävän ruskeiksi, eikä keltaisenkirjaviksi, kuten normaalisti. Mitä märemmällä kasvualustalla koivu asustaa, sitä ruostetautisempi se tänä syksynä valitettavasti on. Kivikkoisen alustan koivut ovat värikkäämpiä.

Tuntsalla maaruska alkaa pikkuhiljaa näyttää väriloistoaan, mutta ei ehkä niin räiskyvänä kuin parhaina syksyinä.Steinerkoululaisten uusi ryhmä tulee maanantaina. Mummun ja Ukan väliviikonloppu ei ole pelkkää lepoa ja virkistystä, kun Greenlinen bussilastillinen aikuisempaa väkeä on ruskaretkellään. Kolmisenkymmentä aikuista vietti eilisen päivän Nuoluskurulla. Tänään on vuorossa Karhutunturin valloitus.

Ryhmää vetää Helmisen Kerttu ja bussia vihreää sompailee Maanteiden Kuningas Pauli Helminen, jolle Tuntsan tiet ovat tulleet tutuiksi steinerkoululaisia kuljettaessa.

Tämä sunnuntaipäivä näyttää aamusta hieman sateentuhnuiselta. Toivottavasti Karhutunturin laki vapautuu sumuistaan puolille päiville, jolloin aikuisryhmä aikoo siellä patikoida päiväretkensä.
Eilinen Tuntsaretki oli osaksi sadetta ja osaksi poutaa, mutta pukeutumalla kelin mukaisesti ei isommin tarvitse sadekeliä pelätä.

Tukikohasta syyskuun kymmenettä odottelemisiin tähän. Ruskahan on, kuten muistatte, syyskuun 10. päivä kello 14.00.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti