keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Joulu-Ukka Varpuseljän joulunavauksessa.

Puukkomestari Vasarasta ei liikaa ole mitään kuulunut Ukan suuntaan. Eikä ole tullut Ukan miestä käytyä katsomassa pitempään aikaan. Tänään asia kuitenkin päivitettiin.

Ukka teki pari reissua sinne samantien. Eilen Vasara soitteli kuulumisiaan sen verran, että selvisi hänen ulkomaailmayhteyksistään puuttuvan televisio. Arto arveli, että salama olisi syksykesästä losauttanut television pysyvästi mykäksi.

Eka reissu tänään osoitti arviot oikeiksi. Ukan sähköasennustietämyksellä telvisio ja digiboksi olivat molemmat kaput, eli niiden tie johti roskikseen. Tilalle lähti yksi Samsungin tietokonenäytöistä Tukikohdasta, kun Ukka kipaisi sen hakemassa. Ja eikun takaisin Varpuselkään.

Jälkimmäisellä reissulla talon isäntä oli nukkumassa iltapäiväpäiviksiä, eikä hän tiennyt mitään Ukan televisioasennuksista ennen sitä, kun televisio alkoi syytämään iltapäivän uutislähetystä sen jälkeen, kun myllyyn oli löytynyt kirkonkylän alueen digikanavat.

Isännän ilme oli aidon pölämystynyt, kun täti näytteli sääkarttaa toimivasta tauluteeveestä. Pikakurssi kääntäjän nappuloista ja sinne jäi tyytyväisen oloinen television omistaja. Toisessa kädessä oli Oulunpuolesta lähetetty loimupahkapalikka, josta mestari arveli taikovansa parit puukonperät...

Tukikohasta pikkuhiljaa joulumielelle siirtyilemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti