sunnuntai 17. lokakuuta 2021

Siitä se lähtee. (2616)

Son lumisaje hiukka kiertänny Naruskan kyllää tällesyksyvä. Ei tuotole liijon kaivattukkaan, vaikka kaikki valamistelut renkaavvaihtoneen ja pihasiivouksinneen on hyvisäajjoin tehty.

Läntisempää Lappija on kurittannu jo kohtalaisesti viimesinä päivinä. Alakaa paikon löytyyn jo neljäkytäsenttijä lunta. Sielä sitä Kittilämpuolesa tarvitaanki, että pääseevät mäkkee laskemmaan.

Nythäntuo näyttäs ilimavirtaus olevan koillisempuolelta. Son hyvä suunta, jos kylymää ja talavee halvaa, varmasti sieltä saat, tilasit tai et. 

Maa on vielä sula vesisatteijjen ja lämpösten kelijen vuoks. Taivaalta tuota tuttuva valakosta kuiten pikkuhilijaa varisee. Sais pijellä maan jäähän ensin, mutta eipä tuota minultole mielipijettä liijon koskaan kyselty...


Lumimittarija evvielä ole asemiisa asentannu. Taijankittehhä entuseen malliin, että kiertelen lumija mittailemasa kolomesta eri kohasta vappaalta paikalta tässä Tukikohan tontila. Keskiarvola se pyssyy lumenpaksuus oikeisa lukemisa.

Tukikohasta lumimittausten alakuva oottelelmissiin tähä.

1 kommentti:

  1. Onhan Hyvä, että saitte ne Kannot ja -muutkin epäkohdat, sieltä Tieltä poistettua ja jollei muuta käyttöä kannoille, näen Silmien Edessä, kun ne esim koneella, pilkkoutuvat sopivankokoisiksi Klabeiksi, aswettuvat Ulkokatokseen kahdeksi Vuodeksi Kuivumaan, jonka jälkeen, lämmittämään jonkun polttopesän välityksellä, jotakuta, Kokonaista Taloa, saunaa, mieluiten vaikka IKI-Kiukaalla jne ja varmasti, myös Nukuttaa Levollisemmin, kun Verovelat, on Hoidettu Päiväjärjestyksestä.

    VastaaPoista