perjantai 1. lokakuuta 2021

Porollihakeitto valamistelusa. (2607)

Uusimmat syyserotukset ei vielä ole näiläkulumila vissiinkää alakannu, kunei ole helikopterin säkätystä kuulunnu.

Kuusamolaiset kuiten toimittaa tuone Äskauppaerätulen pakastealtaaseen kiitettävästi porollihhaa jäisenä. Kunon viikollppumpäätteeks pyhänä tänne laskeutumasa Metsoyhtymän tusinan mettämiespoppoo hiukan pitemmälä laskeutumisaijjala, nin päätimä emännänkans keittää isola kattilala kunnomporollihakeiton, jota voijaan pittää koko ehtoopäivän aijjan tulijoile kuumana.

Valamistusainetta on paistettu sähköuunisa parit isot uunipellilliset. Puoltuntija kahessasaassa, nin jovain on heleppo palastela lihat hiukka pienemmiks soppapalasiks sejjäläkeen, kun sulana niiston katkottu kalavot ympäriltä terävälä lihapuukola. Ei tartte täsävaiheesa maustela, vaan sulana vaan uuniin pehmijämmään.

Tuoson kuvat yhestä pellistä ennejjajäläkiin paistamisen.Viijentoistalitran kattilaan laitellaan keittojuurekset huomena kiehummaan. Lihat palasteltuna ja tieten luut sekhan ja porisutama sitä pippurijen ja muutamallihaliemikuutijon kans ja laitama vielä pyhhäävasten yöks sitten kylymijöön vettäytymmään. Sunnuntaina kevyvesti kiehummaan muutamakstunniks ja sitämukkaakun alakaa ukkova Tukikohtaan ilimestymmään, nin porosoppaa ja tuoretta kursulaista ethen ja lusikala ääntäkohen.

Tukikohastsa varmaankihhuomena hiukka kuormasta maistelemissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti