sunnuntai 3. lokakuuta 2021

Närhee eripuolilta. (2608)

Närhi on hiukan semmonen hylyjeksitty pihalintu. Joijenkimmielestä. Tosihan sonkin, että se keventellee jonkuvverran lintulautojen pähkinävarastoja ja siemenvarastoja. Tukikohasa närhee kuiten pijetään luontokappaleena siinämisä muitaki, eikä sitä ihan hyljeksitä.

Ukan ruokintapolitiikka ojjo vuosija ollu semmonen, että nakkelen kuivatleivät ja kaikki puurojelloput ja muutkirruuantähteet tuone liiterimpäähän ruokintapaikale vanahale kaivonakannele. Sinne net isommat linnut närhi mukkaalluettunna on oppinnu evästä tulevan. Närhen kaverina on sielä kuukkelit ja harakat. Niijen välijenselevittelyjä ommukava akkunasta seurata.

Närhi käy kokkeilemasa välilä lintulautaa, uta verkko estää ryöväämiset. Kuvauksellisena sitä närhee voijaan pittää, ninko meitin valokuvvaajan akkunasta ottamista voi päätelä...

Tukikohasta lintuja tasapuolisesti ruokkimissiin tähä.

1 kommentti:

  1. Niin sitä pitääkin, eli Ruokkia Kaikkia tasapuolisesti, niin lintulaudaltakäsin, kuin vaikkapa tuon Porosopan kera Ruokapöydästäkinkäsin, jonka Tekotavastakin Kiitos ja toivottavasti, tuo Eräkirja, ilmestyisi sekä Kaupallisena, että myös Celian celia.fi tuottamana Äänikirjana, sekä miksi ei, myös Celian Yhteistyössä Kirjapaino Taktiilin nkl.fi tuottamana Pistekirjoituskirjana ja Kaupalliseen Äänikirjaan, myös aiheeseenliittyviä äänitehosteita, niin hyvää tulee ja kaikki, sitä Tasapuolisesti, pystyisivät Hyödyntämään, jos vielä jossakin Vaiheessa, siitä ilmestyisi myös Selkokieliversio.

    VastaaPoista