perjantai 23. huhtikuuta 2021

Ukkamettopuukko. (2530)

Käytimpäs tuosa puukkomestarija Leksutaksila herrainkirkonkyläsä mutkin. Oli hänevvuoronsa saaha piikki koronapirulaista vastaan, joten asijaakin oli. Niija tietenki ostima sitten desinhvijointiainetta ja unilääkettä sammaankuumaan, kun sattu kaupat olleen vielä auki.

Puukkomestari oli höveliläpäällä kotijo Kotalaan kussaavuttiin. Se kehu, että paras Ukkataksi, minkä hän tietää. Kuuntelin posket melekeen punasena...

No elähämmitä. Menimä sitten sisäle ostosten kans, nin mestari sieppas tupakkipöytäsä hyllystä mettopuukon. Alako vänkäämään, että tuppi ei ole hälle mieluinen yhtään, vaan joutais roskikseen...Kattelin sitä omasa kourasa ja pyörittelin sieltäjatäältäsuunnasta. Ei alakuunkaan roskistavaraa, vaan kuntokäsityötä. Taijeluomaa, ninko haukiputtaalainen aina muistaa sanuva.
Tukikohasta vieläki ihhailemissiin tätä tähä.
 

4 kommenttia:

 1. Haukiputtaalta vahvistus: Puukko on hieno, uniikki ja käsityönä tehty Taideluoma! Kansalliskirjailija Juhani Aho kirjoitti sata vuotta sitten:
  "Ja kun minä sanon, että esine on taideluoma, olen antanut sille parhaan maineen, minkä tiedän." On Haukiputtaallekin tulossa samanlainen puukko, kunhan puukkomestari saa sen valmiiksi. On sitä jo puoli vuotta odoteltu, mutta taideluomat eivät synny yhdellä iltapuhteella. Odottavan aika on pitkä...

  VastaaPoista
 2. Kyllä siinä saa koivupahka perusmuovostaan luopua, kun tekijämies sitä käsilläsä muotoilee. Saattas meikäläisen käsisä jäähä syntymäti.

  VastaaPoista
 3. Varmasti on Hieno, vaikka vain, Pitää se Kuvitteluproteesisilmin Nähdä, kun ei ole Näkökuvausääniraitaa, selvittelemässä Ulkonäköä, eli Jatkakoon Vain Samaan Malliin, kunhan Kysyntää Riittää! Onnea täältäkinpäin Kertulle ja Nettiyhteyksistä, mistäpä Tietäisi, jos jopa joskus, olisi ihan 5G-Verkkoa niilläkin Seuduilla, kun sitä niin Vauhdilla, eri Paikkakunnille Rakennetaan ja Telia, Ylläpitää vieläpä 16.5 Paikkakuntatietovisoja, koskien eri Paikkakuntia, joille sitä tämän Vuoden Aikana Rakennetaan, eli Yllätyskuntia, voi viellä Ilmaantua Päivänvaloon. Ja Toivottavasti, Hyrräävät vielä ne Kanalintujen Hormoonit Jonkunaikaa, ennen, kuin Mahdollisesti, saavvat Upota Parempiin Herkkusuihin Monipuolisten Lisukkeiden kera.

  VastaaPoista