keskiviikko 7. huhtikuuta 2021

Palokärki hakettaa. (2522)

Mummeli ihimetteli postihhakureisula, että mikä elukka on tuottannu puuhaketta postilatikovvieresä olevijen isojen puijen alle. No sehän on Tukikohan konttorisa huomattu jo muutamampäivän aijjan, että palokärki ompäättänny vaihtaa vanahasta lahosta haavasta pesäpuuksesa tuoreen issoimman haavan tontilta.

Son parimpäivän aikana takonnu jo suuaukon valamiiks ja jatkaa siitä tieten pesäkolon suuntaan. Liekkö painellu päänsärkyvään yöks johonki potemmaan, kunei valoisana ehtoona ennää työ maistunnu. On sillä kova nokka ja rapsakka työtahti...

Tukikohasta työmaata valavomissiin tähä. 

2 kommenttia:

  1. Luulis tuon urakan jälkeen päätä särkevän!! Ihania nää jutut lukea, Heinola kiittää:-))

    VastaaPoista
  2. Vuan tiesitkös että se palokärki on saattanut justiinsa tuon kohdan valita pesäkolokseen jo melko hyvä tovi takaperin. Se ompi mittaillut tuota haavan runkoa ja koputellut sopivaa kohtaa - ja kun se sitten on löytynyt niin huutanut iloisesti notta krii-krii-krii ja takonut haavan kuoren rikki. Lämpimien kelien tullessa ompi sienet iskeneet niihin nokan iskuihin ja alkaneet pehmitellä hiljakseen puuainesta. Sopivan ajan muhittua on palokärki tullu tarkastamaan projektin etenemisen ja todennu notta nyt on haapa sopivasto kolon kohdalta pehmenny - ja alakanu hommiin jotka on vuokranantajalle näkyny puruina postilootan kupeessa.

    Ei ole palokärki tyhmä - ei kannata hakata päätään kovaan puuhun :)

    VastaaPoista