keskiviikko 28. huhtikuuta 2021

Jokhan valpuriks aukee. (2532)

Olluvvähän rämpsysijä kelijä viimepäivät. Normikevättä, vaikkakivvieläki hiukka etuaijasa täälä. Lumisentit kunon neljäkymmentä huhtikuullopula Naruskala, nin sovvähän.

Viimeyönä oli pitkäänaikaan pakkasta kymmenkunta astetta. Ja aurinko räköttää melekeen pilivettömältä taivaalta.

Kallelan suvanto alakaa olleen kaheltakolomannekseltasa auki. Jäät alakaa vängälä kohta purkaantummaan. Tennijöjoki oli sillasta alespäin jäättömänä jo maanantaina, kun palasima Rovaniemeltä. Emmä pysähtyny kuvvaamaan, mutta silimätauki ruukaama kulukija.Tukikohasa jatkama vielä lintuirruokintaa. Vielä niile siemenet maistuu. Eilisäaamuna käväs ensmäästä kertaa pihamaala tepastelemasa sepelkyyhky. Net on lissäyny aivammahottomasti täälä. Net ommuuttunu sosijaalisemmiks viimevuosina täälä, ninko varmasti eteläsä ojjo ollu pitempään. Takavuosina ei sepelkyyhkyvä päässy näkemäämmuuala kuin Kotalankylän entusen kaatopaikan kohila.

Huomenisa taitaa saaha tuon käsisijoksen pois. Aika erikoista on, että juurikhan jäläkikipuja ei ole ollu, vaikka sielä puukko kävi kämmenpohjasa tiuhaan. Samallaista paranemisrattaa näyttäs menevän tämä kuin vasurin kaks aiempaa avvaamista. Lääkärit net ossaa...

Olen rakennellu Tukikohtaan uutta ehompata wihviverkkova. Jätti yhen sähkökatkoksejjäläkiin yks sillattu reititin lähtemättä tulile. Ostin semmosija norjalaislähtösijä valakosija kuutijoita, joila verkkova on talon sisälä nyt joka huoneesa. Tekniikka mennee noisakin etiäppäin nin, ettei peräsä pysy.

Ensmäänen kolomesta kuutijosta on etenettikaapelila kiinni valokuitupurkisa. Kaks seuraavaa samallaista kytkeenty ejelliseen sitämukkaa, kun laitteli verkkolaitteet pistorasijaan. Tars naputella johtoja sievemmin seinile, mutta vasara ei pysykkuin vasemasa, jotenka oottelema vasarakäjen työkuntova.


Täson tievosa rattosija lapsellikkapäivijä. Aarni ja Kerttu tuli Naruskammmulaan loppuviikoks, kuvvanhemmilasa ommuuta menova. Meille passaa.

Tukikohasta saunaampääsyvä oottelemissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti