keskiviikko 14. huhtikuuta 2021

Laulaja Tukikohasa. (2526)

Onkait täälä jos jonkullaista jotlaajaa neljännesvuosisajan aikana kuultu ja nähty. Talovväjesä ei isompija laulullahjoja ole kummallakkaan vakiasukkaala. Paitsi Ukala hiukka.

Täsä aamuvarahasela kertoit Lapin Raatijo, että Sallasta oli joku laittannu viestijä, että mustarastas on saapunu kenturale. Son hyvä laulaja.

No, ei tieten menny tuostakun kymmenemminnuuttija, nin mustarastas istuu Ukka Matimpoijjan toimiston akkunavvieresä olevan linturuokintapaikan honkaoksala. Soli nin nopija vierailu, että ei kerinny puhelimelluurin kamerata kuin tapailemmaan, nin keltanokkanen pikimusta lehahti seuraavaan pysähyspaikkaan.

Onneks Mummelikin ehti sen villaukselta näkemään, nin ei tarvitte kinastelemmaan alakaa, kummala on enempi pongauksija tällekevvääle.

Jäämmä oottammaan, kumpiko alottaa pihala ensteks lauluharjotukset, mustarastas vai peipponen. Aikasesa on net kumpikin täälä huhtikuun puolesavälisä.

Isollaan on vuojenaikaannähen myös Kallelarrannan kamerakuvasa näkyvä Syväskönkään alaosa saunarannasa. Sontuo pitkääjjatkunnu enimmäkseen lussakeli ja lumiräntäsatteet, jotka lissäilee virtauksija virtavesisä. Kosketkun aukeilee, nin samala voi varova myös suvantojäijen ohenemista...


Tukikohasta vieläkevväisempijä päivälämpötiloja loppuviikole oottelemissiin tähä.

4 kommenttia:

 1. Mustarastas on kaunis lintu ja laulunsa on hienoa.. Kuitenkin perinteisesti mustarastaan harvinainen vierailu voi myös ennustaa kuolemaa..

  VastaaPoista
 2. Peipponen lauleskeli jo viikko sitten Naruskajärvellä kun olimme mökillä.

  VastaaPoista
 3. Miten, tuo Harvinainen Vierailu, voisi Kuolemaa Ennustaa ja oli miten oli, onhan Ukan Tyttärellä, sitäkin Monipuolisemmat Muusikon Lahjat, jotka Opettajankin Työssä, ovat Aivan Valttia, kuten tietenkin myös Kuorolaulussa ja Totta, onhan täälläkin Rovaniemellä, ollut tänä Loppuviikkona, varsin Keväistä ja -Lämmintäkin Säätä, josta Lumet, Kyllä Kyytinsä Saavat, kuten on Nähtykin, viimeksi Eilen!

  VastaaPoista
 4. Tarinat ovat tarinoita, joku uskoo niihin, joku ei. Minä en tähä tarinaan juurikaan usko.

  Mustarastasta on kuitenkin vanhastaan pidetty viestintuojana, sekä myönteisessä, että pahoissa asioiassa. Googlettakaa "Mustarastas viestintuoja", sieltä löytyy jopa pappismiehen kannnanotto. Edelleenkin kukin voi sitten muodostaa omat käsityksensä viestintuojasta... Uskoo ken tahtoo.....

  VastaaPoista