torstai 4. maaliskuuta 2021

Kulukuvalot kuntoon. (2507)

Tämmösesä majotustilakiinteistösä ommuutamaki semmonen paikka, joiston pijettävä huolta. Yks on nuo viherijät pelastautumisvalot, jokka pittää tilanteesa kuin tilanteesa osottaa uluko-ovile johtavat reitit.

Oli täsä jokuviikko sitten yöpimijälä sähkökatkos. Läksin tieten herättyväni sääaseman upsien vokinan seurauksena pällyilemmään, mitä täälä tapahtuu. Sillon tuli havainto, että viherijät valot on pelistä pois, vaikka niijen kuuluis pallaa.

Kokkeilin ensalakuun kotikonstiloila, mikä mättää. Akuisa oli laturivviisarijen mukkaan virtasta melekeen täynä, elikkäs niisä ei pitäny vikkaa ola. Eipä siinä auttannu muuta kuin tillaila Salamelan Mikaelija paikale tutkimmaan, mistä häikät juontaa.

No tämä mieshän tuli talloon maanantaina. Äkkiä selevisi mittailemala, että kaheksankytäluvun Esmin kaapisa oli yhen kortin yks vastus sanonnu sopimuksesa irti. Onneks tällä ammattisähkärilä oli korjausesitys kohta valamiina, elikäs vanahat akut uusiks, jos net ei ala virtasta ottammaan. Akuile semmonen ylläpitolaturi, joka pitelee akut täyvesä latingisa. Esmin kaapin se järjestelmä pellaa, että sähköt kun mennee poikki, niin järjestelmä alkaa syötteleen virtasta akuilta valoile, elikkäs kuntoon tullee kohtuurahala.

Parivuottakhan sittennet akut uusastiin, mutta net on nyt sököt. Entuset Salamat kesti vaatimattomat neljäkytävuotta. Ostin Oulunkeikala parit uuvet akut ja samasta kaupasta 24voltin laturin. Nyt net on kytketty toimintaan ja myös testattu, että pelittäävät.

Ja kuinka ollakkaan, palopäälikkö soitti paritpäivät sitten ja kerto tulevasna pitämään kahevvuojenvällein pijettävvää palotarkastusta huomenisa perjantaina. Mullon semmonen kutina, että puhtaila pappereila pitäs läpi mennä, mutta senhännäkkee.

Oulurreisu natsas ihahhyvin. Pientä häirijövalovikkaa lukkuunottamatta Mummelin Suparusa, jolla reisusa olimma. Toivothan, että pyssyis semmoset lamptahäikät poisa...

Tukikohasta lapsosijaketterijä vahtimissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti