sunnuntai 24. marraskuuta 2019

Pyhäaamun hiukopalavihije. (2244)

Jos ei kokkeile, nin kangistuu menneisiisä. Eipole ittelä, eikä Mummelillakaan tullummieleen, että munavoita ei aina tartte tehhä perinteiselätappaa, että siihen survotaan voita ja suolaa ja sonsiinä.

Kasperi kunon täälä Kertun ja Aarnin kans, nin hällä oli munavointekovuoro. Jääkaapisa sattu olleen kylymäsavupororouhetta, ninko meijän jääkaapisa usseimmiten on. Sekun on hyvvää säilymään.

Kasperi survo kanammunat ja laitto kimpaleevvoita. Ei suolaa, vaan kylymäsavupororouhetta sillai sopevasti. Ja sitten sekotus. Ja nam. Ei kaivannu lisäsuolausta, kun se porouhe on tavallisen suolasta kammaa.

Hiukoo tai ei, nin kylläpä maistu isommasta pienimpään ja pienimmästä isompaan. Maistuiskhan sullekki...

Täälä alako uunisa paistetut moilaspiirakat hupenemmaan poromunavoin kera. Tästä tullee meilä hittituote, enkä olis ihavvarma, ettei josakin muussakihhuushollisa...Tukikohasta maiskuttelemissiin tähä.

1 kommentti:

  1. Jospa tästäkin ymmärtäisivät ne Typerät Päälliköt, jotka aikanaan, tekivät myös Validiasta www.validia.fi Osakeyhtiön, joka ajattelee vain Ruokatarvikkeiden, Ruokamäärien ja -Vastaavien Kilpailuttamista, eli Yhteiskunnallinen Yritys-Tunnustus, vain pois heiltä, kunnes ekat Erät tätä Herkkua, on Yksiköissään tarjottu, vaikka toki, voin täällä Kokille sitä ehdottaa, kun kuullostaa Erinomaiselta Herkulta!

    VastaaPoista