sunnuntai 10. marraskuuta 2019

Isämpäivän loppupäätä Tukikohasta. (2236)

Viimoperjantaina aamusela irtosimma Mummelinkans Tapijonkyllään. Lähetimä Aarnin ja Kertun vanahemmat viikollopuks Saariseljäle kahelleen isäimpäivää ja hyvvää ruokaa juhulimmaan. Met vuorostaan saimma Mummelin kera nauttija kerrankittarpeeks lastellapsista.

Jovain sitä isämpaikalta alakaa näilävuosila jottain jo tajuvammaan issyyvestä ja lapsista ja lastellapsista. Kaikki on elämänsuolaa, jotei liikaa voi ollakkaa.

Ja kotua on aikas mukava olla välleen pois. Tullee hiki ja ruppee pyörryttään tuon kuivatusrakennusvirman yhen ja ainovan työntekijän työtahista Tukikohasa. Son viikosa tempassu kohta kaiken kuivatuskuntoon. Perjantaiaamuna oli vielä sauna kylypykunnosa, mutta pyhäiltana kun kottiuvuimma, nin saunallauteet oli metrimpätkinä pannuhuoneesa ja ennää muutama nelijö lattijata irrottamata. Ja muutama seinälaatta, joille tullee lähtökäsky myös ja uutta pintaa tilale.Mummeli lokkas perjantakina muutamasa laattakaupasa Rovaniemelä uuvet värit ja kuvijot tulevaan saunaosastoon. Talonomistajan on heleppoo olla valinnoista oikeesti sammaa mieltä.

Ootamma rauhasa kuivatukset kuntoon ja sittempäästämä laatottajan irti. Hommaa tullee piisaammaan, mutta sepä ei kauheesti talovväjen murhe ole. Paitti saunampuutteena...

Tukikohasta käsikirurkin puhelinnumerova ettimissiin tähä. Oikijan käjen nimetön pelistä pois.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti