maanantai 22. huhtikuuta 2019

Vanha sotaratsu Tukikohasa. (2105)

Puoltoista vuotta siinä meni. Lokakuusa sillon Mummelin ja Ukka Matinpoijjan Sveitsisä käyvesä otti sillosen Leksuksen vaihelaatikko lukuva, ninko Tatli. Täsä ehti jo pittää koko auton kuntoontulova menetettynä saatavana, mutta ihmeitä vielä täsä maalimasa pääsee näkheen. Kummalttaa oottaa...

Otti 15.4. vaihelaatikkovirman poika yhteyttä Rovaniemeltä, että pitäis saaha Nelli liikenteeseen Trahvivirmasta, että hämpääsis sen katastaan. Ja käytti kansa jo samana päivänä, kun ilimottikin.

Ja Ukka pääs sopevasti Katin ja Hallahelinän kansa eilissäpänä Rovaniemele ja eikun pirssi sieltä virman tontilta tulile ja nokka kohti kotija. Ja hyvin se pelas. Hyvä, ettei sattunnu entusija virkaveljijä reitile tällä kertaa, kuppiti hiukka kokkeilla kaasujalala, mitense vaihelaatikko alakaa pykältään. Ja oikeen ne liikut kaikki meni, eli testikilsat parisattaa se ainakippelas moitteetta.

Nyppitäs yhele mettämiesasijakkaale ja hänevvaimollesa sitä käyvä näyttelemäsä, kun heillon ekavarraus Ukan entuseen pirssiin. Josei kauppoja synny, nin sittellaitetaan ilimotusta kehhiin. Puolelakymmenelätonnila siitä saa joku onnelline laatupirssin ittellesä. Palhaamma tuonnempana asijaan.

Pesasin seisontapölyt ja siivosijjoutessani sisätilat takapihan lätäköistä piittaamata. Ja puhasta tuli. Eikä ruostepilikkuva, eikä toimimatonta sähkövermettä, joita täsä laatulaitoksesa piisaa sopevasti...


Tukikohasta kahejjapuolentonnin korjauslaskuva vieläki tuijottelemissiin tähä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti