keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Lintuhavvaintoja sieltä ja täältä. (2106)

Tukikohtaan alakaa tavammukkaan kerrääntymmään muuttolintuja. Tuosa pihapiirisä kujjaksaa jonkunaikaa kuunnela ja kattela, nin aikas monta lintuva tunnistaa joko nävöstä tai laulusta.

Ei niistä mithän kirjanpitova pijelä, mutta ihammielenkiintosta lajijen lissääntymistä on seuraila. Viimonen viikompäivät on tääläkin ollu kovin kevääistä, eli päivälämpötilat heiluu jo yli kymmenessäki asteesa. Ja yötkin on kohtalaisellauhoja, eli ei ainakaammontaa astetta pakkasela ehi ennää käymään.

Tosin tänä aamuna joku ennustaja ratijosa kuulu haastelevan rännärräiminnästä muutamampäivän päästä, eikäpä se kalenterija kattomala ihime olis. Päivvaston.

Jos västäräkistä ovvähäsen, nin sitten ovvähäsen. Tännään ensin kuulin tsirppijä, ja sitten urospuolen västäräkki tuli kolomen metrin päähän ilimottautummaan. Ja napsi siinä ohesa jonkun kärpäsenkin ilimasta. Eli onniilä jottain ruokaa jo saapusala.

Peipposijahan olijo aijemmin, mutta niitä on tullu tontile lissää. Laulu raikaa jokapuolelta.

Sittellähti halakopinokatoksen takaosasta tännään musta lintu, jonka pongasin satavarmasti kokosappuolesta mustarastaaks. Ja ehtoommala alako hän laulelemmaan Tukikohan perämettässä korkeimman petäjällatvasa. Otin sitä näytteeks puhelimevvideollekki, evvaan tiijä, ossaanko sitä siirelä tänne..Onneks nykynen vihitty vaimo tuli kotijo, nin lattaaminen käytti...Kallelammökilä on kolome immeistä kevätlommaa pitelemäsä. Sieltä tuli viesti päivälä, että sulasa suvannosa heti saunarannan koskejjäläkiin parit joutsenet on parkkeerannneet. Ittekkin olen joutsenija nähny lennosa jo toistaviikkoo sitten. Sammoin on havvaintoja hanhista. Ja on varmoja havvaintoja myös kurkiparreista.

Joku haukka pyrähtellee täsä tontila kans. Hiukan tuntus, että sillä saattaa olla pahatmielesä nuijjen muuttolintujen kans. Sitä enole pystynny tunnistaan, mutta eikhän se näytä itteesä täsä vielä muuallaki kuillennosa, mistä ei taijot riitä tunnistamisseen.

Tämon lintujen tulon kannalta hiukka aikasta. Huhtikuusa ei kelit täälä vielä kevväisinä välttämätippysy, kunei net pysy toukokuussakhan, eikä aina kesäkuun alakupuoliskollakaa. Lunta kunon vielä puolmetrijä, nin ei tämole kuin kevväänalakuva.

Tukikohasta taas tähänaiheeeseen pallailemissiin tähä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti