sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Talvikelit kääntyilemässä rämpsykeliksi...

Maaliskuu alkaa vedellä viimeisiään. Viikonpäivät sitten yöpakkaset keikkuivat -25 asteessa, mutta pääsiäisen pyhät ovat tuoneet tullessaan lauhempaa ilmaa. Yötäpäivää pysyttelee nyt plussalla, joten hanget ovat putoamassa. Hitaasti, mutta varmasti, kun asteet plussalla ovat +3-5 astetta nyt ja lähipäivinä.

Outward Boundin ulkomaalaisista talvileiriläisistä ja heidän suomalaisista ohjaajista koostuva reipas hiihtoporukka lähti tänä aamuna varahin Tuntsan suuntaan Kaunisoivan maisemiin.

Takavetoiset vuokra-autot eivät parhaita maasturiominaisuuksia omaa, mutta saatiinhan pienellä miettimisellä ja lapioimalla pirssit kairassa nurin, eli käännettyä nokka kohti Tukikohtaa valmiiksi. Lapiot heiluivat tiuhaan niin, että parkkeeraminen ei muuta liikennettä haittaamaan pääse.
Hiihtohankikelit olivat tälle aamua vielä aivan hyvät. Eiköhän keliä riitä lähivuorokaudeksi niin, että lumimajoiteharjoitukset päästään testaamaan maastoyöpymisen muodossa.

Pääsiäsimaanantain päivälliseksi maastoyöpyjät ovat tilanneet poronkäristyksen puikulamuusilla ja rukihisella leivällä puolukkahilloineen, joten eiköhän reissu huipennu saunan jälkeiseen päivälliseen ja yöpymiseen ennen tiistaiaamun kotimatkaa.

Toivottavasti Tukikohdan peltikattolumet antautuvat ennen huomista iltaa, niin saadaan liikkua pihapiirissä hiukan turvallisemmin ja vaaran paikkoja kiertelemättä...


Huomenissa kotiutuvat lapsoset ketterät Rovaniemelle ja Keminmaalle. Reuhakkaasti on pääsiäinen taipunut Isomummun, Mummun ja Ukan hoteissa.
Pilkkijäätä on Kuutsisuvannossa kairan varren mitta, joten pilkkikelit eivät täältä ihan muutamassa päivässä mihinkään pakene. Kevät soittelee vasta alkusoittojaan Naruskalla...

Tukikohasta tähän.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti