keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Jänkäkoiraa jäälle!Naruskajokeen on sikiämässä lohikalojen kannalta hiukan harmillinen kalalaji hauki, eli paikallisesti puhuteltu jänkäkoira. Niitä on lisääntyvässä määrin varsinkin joen keski- ja latvaosien suvannoissa, mutta harvinaisia ne eivät enää ole alaosan koskiosuuksillakaan.

Sallan Perhokerho on ottanut asiakseen haravoida jänkäkoitia vähemmäksi. Pilkkikilpailu, jossa ei jaeta palkintoja, mutta ei vastaavasti kerätä osallistumismaksuakaan, pidetään Naruskajoella ensi lauantaina. Alla on asiaa koskeva ilmoitus kokonaisuudessaan.

Pilkkikilpailut Naruskajoella

Sallalaiset kalamiehet ovat jo vuosia huolestuneina seuranneet maineikkaan Naruskajoen kalakannan vääristymistä. Ennen niin runsaat Taimen-, Siika- ja Harjuskannat ovat joessa huolestuttavasti romahtaneet ja hauki on vallannut joessa alaa kokoajan enemmän. Niinpä Sallan Perhokerho ry on päättänyt tehdä asialle jotain ja järjestää haukikannan verottamiseksi yleiset pilkkikilpailut Naruskalla. Jokainen pois ongittu hauki edistää jalokalakannan voimistumista.

Kilpailu järjestetään la. 2.4.-16 klo.11.00-15.00 (siirtyminen jäälle alkaa klo. 10.00, mittauksessa on oltava viim. klo. 16.00) Siirtyä voi autolla tai moottorikelkalla.
Kilpailukalana on hauki.
Kilpailussa ei ole osanottomaksua.
Kilpailussa ei jaeta palkintoja.
Jokaisella kilpailijalla saa olla käytössään max. 3 kpl. onkia. Myös iskukoukut ovat sallittuja.
Elävän syötin käyttö on kielletty.

Kisakeskus sijaitsee ns.Haltin mutkassa, Naruskajoen rannalla, sijaitsevalla tulipaikalla.(Opastus). Matkaa Sallasta sinne kertyy n. 60 km. Kilpailuun ilmoittaudutaan ja saaliit mitataan siellä. Kilpailualueena on Siekakönkään niskan ja Naruskajoen Tammen välinen alue.
Sarjoja on 2. Aikuiset ja nuoret. Näin ollen miehet joutuvat ottamaan osaa samassa sarjassa naisten kanssa. Nuortensarjan ikäraja on 18 vuotta.
Sallan Perhonkerho ry:n Pilkkimestaruudet 2016 ratkotaan samassa kisassa.
Kilpailussa paremmuuden ratkaisee haukisaaliin yhteispituus eli kaikki hauet mitataan ja voittaja on se kenellä on kertynyt pisin saalis.
Paikalle kannattaa varata makkaraa mukaan. Sitä pääsee tulipaikalla paistamaan.
Kilpailijat liikkuvat jäällä omalla vastuullaan. Kevätjäät ovat virtapaikoilla heikentyneet, mutta suvannoilla riittää vielä jäitä. Ollaan varovaisia.
Järjestäjä muistuttaa hyvistä käytöstavoista jokivarressa, eli ei mennä talojen eikä mökkien pihoille ilman lupaa.
Tule mukaan viettämään kevätpäivää pilkkien ja talkoillen Naruskajoen kalakannan puolesta.


Ukankin täytynee pitää Lexuksen läsy lavassa, kun anoppi on luvattu ovelta-ovelle kuljettaa Petäjävedelle Naruskalta. Taksi tekee tässä tälle aamua lähtöä. Josko tuota perjantaiehtooksi löytäisi takas kotiin.

Tukikohasta isoa kairaa ettimisiin tähän.


P.S. Oheinen kuvan jänkäkoira on mallikala Posiolta, iskukoukulla kuulemma. Kiloja tusinan verran...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti