lauantai 5. maaliskuuta 2016

Lauha, muttei lauhin helmikuu Ukan sääasemahistoriassa.

Äkkiseltään voisi sanoa, että olipas lauha helmikuu. Ja samaan hengenvetoon, ettei näin lauhaa varmaankaan ole ollut pitkään aikaan. Ei miesmuistiin, kuten tekisi mieli sanoa.

Ei se kuitenkaan niin ole. Ukan sääasemalla on purkissa seitsemän vuoden helmikuut. Valehtelijoiden luvun helmikuista vuoden 2016 helmikuu on sen mittaushistorian toiseksi lauhin. Vielä lauhempi löytyy läheltä, eli vuodelta 2014. Ja toiseksi lauhin vuoden takaa 2015.

Jos nämä olisi pitänyt päästä luetella, niin pieleen olisi mennyt muistelo.

Laitanpa ne tähän, niin voidaan alkaa arvuuttelemaan, ovatko talvemme muuttumassa lämpimämmiksi ja jos, niin millähän aikataululla...

Helmikuun 2016 keskilämpötila -6,2 astetta
                   2015                          -6,9
                   2014                          -4,8
                   2013                          -10,0
                   2012                          -16,2
                   2011                          -19,8
                   2010                          -16,9

Jos nämä aika isotkin erot perinteisesti aika kylmän talvikuukauden lämpötilojen välillä jossain näkyvät tällaisessa tuhannen lämmitettävän kuution talossa, niin halkopinolla. Puuta säästyy, mikä näinä pula-aikoina ei paha asia ole ollenkaan.

Lumimittarissa on senttejä 93. Tänään on tullut muutama kevyt sentti lisää, mutta vastapainoksi manuaalimittauksesta on pari senttiä jäänyt välillä Ukan reissujen aikana vähentämättä, joten tasapeli.

Metri tarvitsisi saada kasaan, niin saisi mielelleen rauhan.

Tukikohasta hiihtolomaviikkoon valmistautumisiin tähän.

2 kommenttia:

  1. Ovathan nämä olleet vaihtelevia talvia täälläkin Pääkaupunkiseudulla, mutta kausi 2012/2013, oli sellainen hyvä talvi myös täällä, jonka perään 4 kuukauden helteet ja olihan tämä helmikuukin täällä lauha, mutta voi kun olisi vuodenpituinen talvi, totesin Koulussani keväällä 1994, jonka Kotitalousopettaja kirjoitti ylös ja laittoi paperin pöytälaatikkoonsa, josta löysi sen ennen Joulujuhlaa 1995 ja luki ääneen Koulun juhlasalissa. Ilmeisesti, on auto myös saatu myytyä, sillä kun menee linkistä Tori.fi-sivustolle, sanoo se, ettei ilmoitusta löydy? Hyvää Hiihtolomaviikkoa, varmastikin Lastenlasten kanssa, jos arvaan oikein jutun.

    VastaaPoista
  2. Subarukaupassa oli onnellinen loppu. Kalle päättikin niin, että Subaru jää Raisan ja hänen huusholliin, kun se on neliveto. Heidän nyt kakkosautonaan oleva Volkswagenin Golf farmari on nyt myynnissä. Se taitaa jo olla myös menonkelkassa muutamalla facebookin ilmoituksella. Ja jos ei mene sieltä tutunkauppaa, niin Torin tai Nettiauton kautta lähtee.

    VastaaPoista