torstai 10. maaliskuuta 2016

Lumet liikenteessä ittää länttä.

Ukka on pijelly hiukka taukova tänne raapustelusa. Oltiin Mummelinkans Kemimmaala päivystämäsä muutamana pänä Hallahelinää ja Loimua. Niijevvanahemmat käväs kulttuurikierroksela Oulusa. Vissiin sielä samasa tejatterisa, missä ihimispaskaa ylleisöön jokuvuos sitte heitttelit. Niimmuistelen.

Tämoli ollu korkijatasosempi tejatterikipale. Soli ollu näitä mielesäpahottajajuttuja. Oli kait Tampereelta asti ollu net näyttelijät. Jottain Roineita ja muita.

Meilloli Mummelin kansa ohjelmaa sielä tyvären perheen talosa. Sekun tyhjenteli talaven lumet toiselta lappeeltaan justiisa ehtoola, kumpiti alaka yöpymään. Koko talo tärähteli ninko maajjäristyksesä. Oli pisemmät heilumiset, mihi Naruskala on saanu tottuva. Tuli se uni sitte, kun tärinällakkas.

Kotijo tultiin eilen ehtoola. Pihala oli Linko-Jarkko vetelemäsä viimesijä kattolumija läjjiin. Tukikohan päärakennuksesa oli etupiha taas kertaallee täyttynny kattolumista. Mutta issoin osa on vielä tulemati. Toistametrijä varmaan jiirisä. Siinä net roikkuu hiukka vaarallisestiki.Isompi homma oli talommiehilä ollu liiterinkatosa. Sieltei huopakatolta irtoo ominee yhtään lapiollista. Vanahempi Ukavvelimies oli ollu tiitteränä täälä isäntäväjen poisaollesa. Varaston katto oli tyjentynny. Ukasta ei siihe hommaan olikaan näilä tievoila ollu ainakaa ennenko pumppuva vissiin tulevala viikola hiukkase tutkaillaan Kajjaanisa. Kattellaan kait jollaki varjoaineela, mitä sieltä löytyy vai löytyykö mittään.
Tukikohan takapihallappeela ovvielä kattotikkaisa kiinne paljollaisesti valakosta kultaa. Velimies kyseli turvaköysijä ja meinotteli kiipeilä sinne lumija puotteleen. Sevverra on Ukka ittekki ällissään, että ehoton kielto oli kiipeilä nollakelisä peltikatole. Tulee net sieltä juhannuksee mennesä.


Tukikohasta Kajjaanin supertiistaita ensviikola oottelemmissiin tähä.

1 kommentti:

  1. Oli Oulussa Jumalanteatteri ja helmikuu 1987, kun tosiaan heitettiin paskaa Yleisön päälle, jonka muistan hyyvin, sillä tällöin, Teatterikorkeakoulu, sijaitsi aivan silloisen Peruskouluni Naapurissa, jossa myös järjestettiin Mielenosoitus tuota Oulun juttua vastaan ja Teatterikorkeaan, meni Poliisiautoja pillit soiden, joten muistissa on. Hyvää Kajaaninmatkaa, jonne minäkin Pääsiäiseksi menen, eli Vuokattiin www.vuokattisport.fi rinteisiin ja -muuhunkin aktiviteettiin.

    VastaaPoista