torstai 17. maaliskuuta 2016

Pumppu harossissa kunnossa.

Parit viikot ja rapiat päälle meinottelin hyytyä tuhkapääläri sylissä perämettän metriseen hankeen. Eikä se siihen loppunu. Pari päivää myöhemmin jäi koivuhalakokärryt takapihalle kesken urkon.

Siksi piti kirjootella kardiologille kirje, jolla vaivoista kerrottiin. Kyselin vaan, että jatkelenko täällä mettien siimeksessä näitä rasituskokkeita ittekseni, vai mitäpä doktor tuumaa. Tohtori oli sitä mieltä, että asia tutkitaan. Ja tutkittiin kanssa, kuten asiasta jossain kirjoituksessa aiemmin mainitsin. Tiistaina.

Pumpusta ei löytynny tukoksia. Helevetin isolta televiissioruudulta sen pääsin näkemään selostettuna ittekkin. Auki olit suonet, vaikka Ukan kolesteroliarvoilla luulisi paikkojen olevan tiltissä tämmösellä kuuskymppisellä. Tai muutamaa kuukautta vaille.


Ja tietenkin pitää sattua kaikki samalla reissulla. Olin poies lähössä Kajjaanin sairaalasta, nin hyökkäs nuori neito käsipuoleen kiinni, kun näki, että oikiassa ranteessa oli siteet päällä. Kyseli, että onkos herra potilaana täällä, ja mistä kaukaa. Ja samalla kaverina pyöriny mies tikkasi Canonillaan ainakin rullan verran kuvaa Ukan pärstästä.

Tyär kyseli, että mitäs se Naruskan Ukka on mieltä siitä, että lääkäreillä käyntiin tulee lissää valinnanvapauksia, jos hyvin käy soteuuvistuksissa. Kertoilin hälle, että itte olen valinnu lääkärini oman makuni mukaan jo parikytä vuotta, eli valinnanvapaus on Suomessa jo vanhaa perua.

Eikä se kelakorvausten jäläkiin loppuinlopuksi niin kovin kauhijasti rahhaakaan vaaji. Jättää vaikka muutaman viinakaupassa käynnin väliin. Tai kapakkareissun.

Nyton kaverit soitellu pitkin Suomija, kun Ukan harvenneet otsakiehkurat on kuulema ollu usiammasa lännenmedian sanomissa. Onneksi sillä oli haastateltu muitakin potilaita, jotka oli ollu Ukan kanssa hiukan samoilla linjoilla.

Käykäähän tutkituttelemassa ittiänne. Ukan hyytymiset mitä ilimeisimmin sattuivat alakupäähän räkätautia, joka nuina halakohommapäivinä ja kattilanputasauspäivinä oli tulosa päälle.

Nyton ilosempi ja huojentunnu mieli, kun pumppu on tutkittu ja kohtuullisessa kunnossa olevaksi ammattimiehen silmin havaittu.

Kiitoksia Kajjaaniin niile, kelle se kuuluu. Ja nimpaljon, että riittää.

Tukikohasta pihahiekotuksiin aamusta valamistautumisiin tähän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti