maanantai 21. maaliskuuta 2016

Loviisan koululaiset pakkaskokeessa.

Antelimme Mummelin kanssa eilen kuljetusapuja Loviisan koululaisryhmälle ja heidän kolmelle vetäjälleen Auermavaaran kupeeseen. Siitä lähti neljän päivän hiihtoretki kohti Takkaselkää ja Sorsatunturikin on valloitettavien listalla.

Aikamoinen tavaramäärä levittyi kahdesta Mersupakusta Tuntsan tien korkeille lumipenkoille. Sinne jäivät pakkailemaan vetoahkioitaan, majoitteitaan ja tietenkin eväspuolta reippaalla mielellä. Tusinan verran tai yhtä vaille taisi ryhmän koko olla kaikkiaan.

Lunta on noilla korkeuksilla Pohjois-Sallaa metrin verran. Viime viikon föönituulet olivat paitsi pudotelleet risuja ja männynkäpyjä ja runsaasti luppoa, myös tehneet hangen pinnalle kohvakerroksen, joka näytti kantavan kevyitä jalkamiehiäkin. Suksilla voisi olettaa matkan taittuvan sujuvasti, vaikka reittiin sisältyy kovia nousujankin. Ahkionveto tulee siinä hiihdellessä tutuksi.
Ukan sääaseman lämpömittari näytti tälle aamua rapian -20:n asteen lukemaa, joten toivottavasti ryhmärämä on päässyt tavoitteeseensa Takkaseljän vuokrakämpälle illaksi. Ellei matka ole taittunut pääsuunnitelman mukaisesti, niin varasuunnitelmana oli ennen pimeän tuloa eilen illalla laittautua yöleiriin lumimajoitteeseen. Keskiviikon paikkeillapa tuota kuullaan, miten retki on onnistunut, kun hiihtelijät palailevat Tukikohtaan.

Tukikohasta aurinkoiseen pakkasyöviikkoon valmistautumisiin tähän.

1 kommentti:

  1. Kiitos vaan kyytiavuista sekä maukkaista eväistä. Toivottavasti päästään taas käymään teillä.

    VastaaPoista