torstai 11. helmikuuta 2016

Tukikohtavanikka.

Vanikka, tuo kuivaleipä. Niiton moneks. Ja tässon yks lissää. Ei tämole Ukan keksintövä, eikä kehittelemä. Tyvär tämän jostain oli ohjeen napannu. Ja leipo sitte täälä viimoviikolloppuna. Ja harossija oli. Ja heleppoo tehhä kui heinänteko.

Nyttehtii ekakertaa Mummelin kans. Pari pellillistä. Sähköuunisa se tapahtu. Tyvär lähetti tekovaiheista varmemmaks vakkuuveks kuvatki. Nuila met Mummelinki kans touhusimma. Ja onnistu het.

Ei sitä näinä eriskummalisina aikoina koskaattiijä, millon leipähyllyt kutvottaa tyhyjinä. Sillovvoi hyökätä hamsterivarastolle, mistä pittää löytyvä muutama kilo seesamaukenesiemenijä, pinjansimenijä, kuorittuja aurinkokukkasiemenijä, kurpitsansiemenijä, pellavasiemenijä ynnämuuta, ynnämuuta. Jauho on maissijauhova. Öljyks käy kaikki, pait teräöljy. Siis nuo keittijön öljyt, myö laitettii nyt olliiviöljyvä.

Net ainemäärät tulle täsä:
Yhteesä viis tesijä nuita siemenijä mavun mukkaan.
Viis tesijä maissijauhova.
Tesi öljyvä.
Viis tesijä kiehuvaa vesee.
Ruokalusikalline tai mavun mukkaan hiukka vähempi hienova suolaa.

Nuot aineet sekotettaan muovikiposa sekasin taikinaks. Seuraavakerta meilä vaihetaan puutiinu tuommosen muovikipon tilale. Ukan huom. Sitte se taikina kaajettaan kahele uunipellile, joijen pääle ennen taikinata pittää laittaa leivinpapperit. Tuo meitin uuni on kuuskytäsenttine. Tuosta satsista tuli molemat pellit täyteen. Son hyvä levittää se taikina ohut muovihetelmäpussi käjesä.

Ja siinon valamis vanikkalevy. Uunisa se viipy puolisen tuntija. Sieloli uunisa se kiertoilimatsyteemi päälä. Kunniitä peltijä oli se kaks. Sinne voi kuulema semmoseen uuniin työntää niitä vaikka neljä. Ja voihan niiten paikkaa hiukka vaihtaa, jos net ei meinaa tasaväriseks tulla.

Valamiina Tukikohtavanikka säilyy paloteltuna paperipussisa. Säilytysajjoista ei tartte huolehtija. Tämä nimittäin hävijää makkeisiin suihin. Varsinki, jos vetelee hiukka voita pintaan. Ja taattuva terveellisempätä tavaraa kummitkää muut naposteluevväät, mitä kaupasa kalliila myyvään. Tenavile ja muile. Niitä tyroksikappaleita ja sipsijä summuita.

Ja Posijolla Evatyttö se varmana laittaa uunikkohta pääle ja tekkee lutteenittomale veljmiehele tästä paremmat leivät, mitä kalliila kauppa myy.

Tukikohasta siemenijä isommasa eräsä kohta ostelemmisiin tähä. Nam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti