torstai 18. helmikuuta 2016

Naruska-Rajajooseppi -hiihtoretki alkoi...

Käväsin tiistakiehtoolla hakemasa Rovaniemen lentokentältä neljän miehen poppoon tykötarpeineen. Poijjat olit lentäneet Tsekistä Helssinkiin ja sieltä eelleen sammaa kyytijä seuraavala konheela Rovaniemele. Siitä rapsakka parituntine Leksuskyytijä, roinat komijasti kuomukärrysä.

Ehtoon päätteeks iltayheksältä poronkäristystä ja puikulamuussija. Ja jäläkiruuvaksi mustaherukkapiirasta ja karttasulukeista. Ja saunaa tunti. Ja sitte unta palloon.

Aamula kaheksalta puurova, Ukan kylymäsavulohta, Mummelin tuorehija sämpylöjä, perkolaattorikahveet ja kaikki herkkuviipaleet viimestä kertaa pitempään aikaan lasilautaselta ja pöytäliinan päältä.

Karttasulukeisesa tultii porukala siihen tulokseen, että joukkijo lyhentää ennakkosuunnitelmaasa lähtöpäästä sevverran, että Ukka nakkasi heijät Kenttälammin tasalle yhteismettän kämpän maastoihi. Sieltä alako hihtovajellus nokka kohti pohjosta. Parivviikompäästä pitäis olla Rajajoosepisa ja sieltä Ivalon lentokentän kautti Helssinkiin ja samontien taas kotiperän konheeseen ja kottiin.

Tiukkoja poikija. Ja hurttija huumorija ilimasa nimpaljo, että naurusasuin nuot hiihtää, jos joku. Eikä ensmäästä kertaa.Oliva neppoijjat siitä kuiten Ukan kans sammaamieltä, että ei niiltä ensmääsenä lumi sivakoijen alta lopu. Ja jos hihtokeliennuste on sammaa sorttija kuin Naruskala Tukikohan maastosa, nin saattaa se suksmiestä ahkijon kansa kantaakki jonkuverra. Ja tulleha sielä metrinsyvvyyvesä viimestää maata vastaa, jos hanki pettää...

Eikun hyvvää ja turvallista matkaa Lautakotaojalle, Sorsale, Takkaselekään, Kuskoivale, Piimäkurruun, Härkätunturiin, Tuluppijoon ja nii eelleen rajanpintaa pitki Kekkosempuiston läpi. Rapsakka kaksattaa kilometrijä. Sihen ei huonon kannatte umpisele lähtee...

Tukikohasta väliaikatietoja oottelemissiin tähä. Joka toinempäivä luvasa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti