maanantai 22. helmikuuta 2016

Rajajooseppiin hiihtäjät aikataulussa.

Viime viikolla Tukikohtaan Rovaniemeltä kuljetettu neljän miehen hiihtoporukka on ollut matkalla pohjoiseen päivää vaille viikon. Tänään näiltä Tsekin tasavallan miehiltä tuli toinen sijainnista ilmoittava tekstiviesti sovitun mukaisesti. Viesti kertoi Ukalle, että nelikko on tänään ohittanut Tulppion.

Heidän alustava päivämatkasuunnitelmansa on pitänyt kutinsa sen jälkeen, kun alkuperäistä lähtöpaikkaa siirrettiin autokuljetuksella kolmisenkymmentä kilometriä Kenttälammin kämpälle.

Hiihtokeli on viestien mukaan ollut kohtuullinen, eikä onneksi niin raskas, miltä vielä noin viikkoa ennen starttiajankohtaa näytti. Siinä vaiheessa Naruskan kairassa oli 80 senttiä paksusti pehmoista puuterilunta ilman mitään kantavaa kerrosta.

Suojakeli vesisateineen mahdollisti päivittäiset hiihtoetapit niin pitkiksi, että tavoite ilmeisesti tulee saavutetuksi.


Ukan sääaseman lumimittarissa on tällä hetkellä lumenpaksuus 89 senttiä. Sääennusteet lupailevat tämän viikon aikana Lappiin lisää lunta, mutta mahtuuhan sitä. Lumi ei alkavan toisen hiihtoviikon aikana suksien alta lopu. Tai jos loppuu, niin Ukka ei ole Ukka.

Tukikohasta edelleen rattoisaa matkaa toivottamisiin tähän.

2 kommenttia:

  1. Tsekinmiehillä on Tulppiosta taivalta jäljellä yli puolet koko reissusta. Toisaalta eväät vähenee ja ahkio/reppu kevenee. Kroppakin mukautuu rasitukseen ja päivämatkat voivat pidentyä, mutta tiukalta tuntuu aikataulu, tuskin lepopäiviin on varaa? Terv: HKj

    VastaaPoista
  2. Joo, puolivälinkrouvi vasta. Ennakkosuunnitelmaan sisältyi se olettama, että tunturimaisemmaksi kun maisema muuttuu, niin hiihtopohja muuttuu samalla kovemmaksi. Onnea toistaiseksi heillä on myös siinä, että tuuli on käynyt enimmäkseen selkäpuolelta, kun etelätuulet ovat olleet vallitsevina.

    Rapakuntoisella ei tuohon porukkaan asiaa ole...Ukka

    VastaaPoista