sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Pal tarjottas luonnonkiharasta letistä, jos löytyy...

Kyllommaalima mallillaa. Jonkupäästä normikäynnilä parturisa joku kymmenevvuotta sitte leikattu karvakasa oli kuulema keventänny jonkullompakkoo kolokytäviistonnija taaloina. Eikole kuulema ollukko pitkätukkane kitararrämpyttäjä, eikä ees soolomiehijä, vaa joku orkesteri. Nimmee en tiijä.

Hittoku ei aikanaa oo ymmärtänny luonnonkiharijesa arvova. Siten tiijä, olisko suihkusa lauletuila Iitintiltula ja Päivänsäjemenninkäiselä levylaulajana pärjänny, kunei koskaa ole tullu muuvala kokkeiltuva. Eikä ollu sillommittää julukisija laulukilipailuja. Mitä nymmuutamankerran muisteleisin luokaeessä jottain vetässeeni. Poskeppunasena. Ja sejjäläkiin ollaa enempi pysytelty kuuntelupuolela.

Kuontalova oli mullaki muistaaksein pääsä. Sevverra, että aina sai Isä-Matin kansa riijelä, mennäänkö parturisa käymää vai ei. Soli kyllä isäukko sitkimmieltä, että paremmimpystyy tukkapöllyt poijjankurikoile antaan, kunon lettijä, mistä kiine touvata. Ja saatto se josku sitä kokkeillakki. Tupakille sitä tais tulla haistuva. On sitä ollukkaheli.


Tuossommallija jostai seittekytäluvu alakupuolelta. Sillone morsmaikki olissaattannu laitellakki hivustuppoja päiväkirjasa välliin, jos olis älynny, mitä niistä joijenki parraitte päistä leikellyistä viijenkymmenevvuojempäästä maksellaa. Saattaa kuiten olla vähemmälä vaivala päässy, jos ei ole säilytelly Iitintiltupoijjaan kikkaroita. Empä tijä.

Ei olis tuokaakkuva näkösilä täsä muuton ollu, mutta nykkerräillään valokuvija seittekytäluvumpuolestavälistä etiäppäin. Sillonku Ukka leikkautti pääsä laniks armeijjaallähömmerkiks. Eijoottainnu senkoonta tukka olokapäile ylettyvä. Ja jos tästäjärestä pätkäkäässäilyy, nin ei taija muuttuva nykymallista. Mitänyt hiukka ohtalta taitaa karkaila ylöspäi.

Tukikohasta vieläki parturisa kulukemissiin tähä.

3 kommenttia:

  1. Eipä tarjottais mitään, kun sitä käydään vain kolmesti vuodessa Parturissa heille ohjeella, että ajetaan kaljuksi ilman teräsuojusta, eli koneella ja se on selvä 15 minuutissa.

    VastaaPoista
  2. jaa, että ihan Tampereelle asti sitä on tultu käymään, jos oikein kuvan tunnistin.

    VastaaPoista
  3. Siinähän me Mansen kulumilla Petäjävesi -nimisellä paikkakunnalla synnytty ollaan. Taisi olla joku luokkaretki Tampereelle tuon kuvat ottoaikoina...

    VastaaPoista