maanantai 23. marraskuuta 2015

Kahdenkympin pakkasraja rikki Naruskalla.

Läntinen Lappi heräili tälle aamua lähes kolmenkymmenen asteen miinuslukemissa, kun samanaikaisesti Naruskalla oli vain alle kymmenen astetta.

Pakkasen koura kuitenkin ylettyy illan ja yön tullen tännekin, koska nyt illansuussa Ukan sääaseman mittarissa käväisi alle -20 asteen lämpötila. Kuu killotti sen verran kelmeänä itäisellä taivaalla, että yöstä saattaa olla odotettavissa kunnon pakkanen.

Eipä haittaa. Tuplasin alkajaisiksi koivuhalkojen määrän marraskuun normisatsista, kun lämpötila on napottanut koko kuukauden tuolla puolenkymmenen ja kymmenen pakkasasteen välissä. Momenttia lisää, eikä se ole tässä talossa vaikea juttu. Hymyssä suin voi valkata pakkasyöksi hiukan isompaa rutikuivaa koivuhalkoa, niin ei tarvitse aamuvarhaisella pannuhuoneeseen vaivautua.

Tenniöjoen sillasta kuljettiin yli tänään aamusta ja ehtoopuolesta. Näppäsin sillalta illansuukuvat, niin voitte arvioida jäätilanteita tämän perän jokisuvannoissa. Vuorokauden parinkymmenen asteen pakkanen ei ehdi tilannetta muuksi muuttamaan, kun huomiseksi ennustellaan taas lauhempaa, eli nollasta kymmeneen asteseen.
Kymmenen kiloa on Kemijärven reissulta pähkinärouhetta, joten tulkoon pakkanen. Tinteiltä ei apetta päästetä lopahtamaan, vaikka oma ruokapöytä ei aina eväästä notkuisikaan. Koira ja muut luontokappaleet ensin...

Tukikohasta jokijäitä pikkuhiljaa odottelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti