torstai 4. kesäkuuta 2015

Karhunjälkiä, korvasieniä ja kyyhkysiä.

Saunalenkki Kotalankylän liepeille poiki enimmäkseen mukavia luontohavaintoja. Korvasienistä saatiin malli, mutta varsinainen niiden aika on mitä ilmeisimmin tuonnempana, kun on ollut niin riettaan kylmää.

Metsän kuningas oli liikkunut samalla aukolla ihan hiljattain, kun jokapäiväiset sateet eivät vielä olleet ehtineet jälkeä vielä vanhettamaan. Ei mikään jättiläiskontio, mutta satavarmasti kuitenkin karhu. Vaaratiedotteeseen ei täällä ole tarvetta, vaikka lähimpään asumukseen ei niin kovin montaa sataa metriä paikalta ole.Lähistöllä tätä aukkoa liikuskelivat porovaatimet vasoineen. Viisi vaadinta ja viisi vasaa, joka pikkuotantana saattaa tarkoittaa poromiehille hyvää vasasatoa. Kevättalvi oli poroille ilmeisen helppo.


Korvasienimarkkina ei siis Naruskalla vielä ole käynnistynyt, kun parin hehtaarin aukon kiertely poiki vain puolenkymmentä korvasientä, jotka nekin ovat pienenläntiä.Palumatkalla maantienäkymistä löytyi porojen lisäksi sepelkyyhkysiä. Niitä näkee entistä useammin näillä perillä, joka on hyvä asia sekin.Vielä tähän vajaan tunnin reissuun mahtuu yksi luontohavainto kasvimaailman puolelta. Mustikka nimittäin kukkii ainakin etelärinteiden puolella. Se, mikä hiukan huolestuttaa, on pölyttäjien puuttuminen. Viime päivien kylmät ja tuuliset kelit ovat paiskanneet siivekkään hyönteiset johonkin suojaan tai hengiltä, koska hyttynen ei täällä inise, eivätkä kärpäsetkään pyöri senkään vertaa, että niitä saisi edes kolokytäkahdeksanvuotishääpäivän kunniaksi nykyisestä vihitystä vaimosta hätistellä...


Tukikohasta hiukan lämpimämpiä kelejä toivomisiin tähän.

1 kommentti:

  1. Ei vaaratiedotteita, vaan karhulle pitää laulaa, että minä olen pikkuinen nallekarhu timtam timtamtei, niin se rauhoittuu ja jos haluatte tietää lisää, laittakaa Googlella hakusanoiksi vaikka Nallekarhu/Kaseva, niin vastaus löytyy.

    VastaaPoista