lauantai 7. syyskuuta 2013

Tuntsan ruskaa 2013

Kaikki kyselevät, minkälainen ruska on tulossa Naruskalle ja Tuntsalle. Siihen voisi näsäviisaasti vastata, että semmoinen tulee kuin olemme ansainneet. Eikäpä siihen kovin paljoa vaikutella voi, millainen väriloisto minäkin vuonna on ilonamme.

Ukka ei tälle syksyä ole Tuntsalla käynyt. Onneksi nykytekniikalla voi parsia hieman tietämättömyyttään. Lähetin pikkukamerani steinerkoululaisten Tuntsavaellukselle ja pyysin, että linjuriässä Helminen vaimoineen voisi kuvata muutaman otoksen Kuskoivan suunnilta. Ja niin tapahtuikin. Ohessa otokset perjantailta.


Kukin tulkitsee näistä , mikä on maaruskan ja puuruskan suhde Tuntsalla 2013.

Mummeli ja Ukka ovat täällä tekopitäjässä odottelemassa sunnuntaita, jolloin otamme kerta-annoksena kulttuuripuolen rokotuksen ainakin vuodeksi. Pääsemme nimittäin kutsuttuina vieraina Jyväskylässä ensi-iltansa saavan Mr. Parkinson teatterimonologin ensi-iltaan, johon käsikirjoittaja Jussi Kivimäki on meidät ystävällisesti kutsunut.

Tämän välilauantain keskitymme huomiseen käväisemällä päre- ja tuohitöiden mestarin Armas Raitasen verstaalla Petäjäveden Pakolassa. Siellä kuluu päivä rattoisasti Mummelin enon kohta 87 -vuotiaiden käsien taitoja tarkkaillessa.

Kulttuuria siis niin paljon, että riittää. Ja maanantai-illaksi takaisin Naruskalle Sterinerkoulun kakkosryhmää huoltamaan.

Petäjävedeltä tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti