sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Pitäiskhän Ukankin lähtee piilosille...

Nuitten Kasperin ja Mummelin kertomukset niitten mettästysreissuista alakaa olleen sitä luokkaa, että näinkhän Ukankin pittää yhtenä aamuna kammeta niitten matkaan kolomanneks pyöräks...

Tälle aamuva Ukka tosin herräili Rovaniemen kaupungista varsin vetelän joustinpatjan päältä risman takapihalta. Piti hakkee Loimu tänne viikoks lommailemaan, nin Ukka uhrautu kaupunkiin.

Aamuvarhaisella olivatten mettästäjät ja valokuvvaajat poistelleet riveistä yhen tekrin heti puolseittemän jäläkiin. Kohta oli paikalle pelemahellu uusija tekrijä, mutta niitä ei oltu katteltu kuin kameran putkien läpi. Ja tekrien lisäks olivat kuulleet ja korkialla taivaanrannalla nähneetkin ison kurkiauran, josta oli maihin huuveltu, että nymmyömennään, kvaak. Ei voineet kuvvaa näpätä, ku olisvat paljastanneet piilosa tekrilöille.

Ilimasa olikin tännään ehtoopuolelta jo selekeesti kylymän makua. Taitaa olla kertalaakista tämä viiteenkymmeneen vuoteen lämpimin syssy takana. Sopevasti samana päivänä, jollon yö ja päivä on samammittaset kuulemma jokapuolla maapallua.

Tuosson aamutunnelmista kuvvaa.Tukikohasta itäkoillisen tuulia haistelemisiin tähän-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti