lauantai 14. syyskuuta 2013

Tukikohta polokas metästyskauven käyntiin.

Kasperi ja Mummeli laittelit eilissäehtoolla aamun vekkarikellot soittelemaan ennen kukonpierasua. Varttia vaille viis. Syytäkin tietty oli. Piti ehtiä pimiänhämärässä passiin tekrikuvien lähitienoille. Tekrikuvat Kasperi asenteli paikalleen jo ehtoolla. Houkutuslinnut siis olivat amusella asemissaan.

Mummeli varustautu untuvapalttoolla ja tyroksiselle persiinalusella, ettei vilu kapaja. Ja kameralla. Kasperi varustautu kivväärillä ja haulipyssyllä panoksineen. Ja eikun asemiin.

Ja vuoskauvet jatkunu pyyntiperinne sai tieten jatkova. Tievossa jo ennakolta oli ja on, että maalintuja on nyt riittämiin. Ja poikalinnut raavaan kokoset ja poikueet isoja. Hyvä nin.

Ja saalis saatiin siis. Kymmenkunnan tekrin tokka harveni kymmenkunta rosenttia, kun yksi ukkotekri pääty oottelemaan kastikaineeks jalostumista ulukoliiterian räystäsalusiin. Ja Mummeli sai tieten kuvatuksia, että on evitenssiä tositarinan tueks.
Paitti tekrihavvaintoja, tehtiin tietty marjahavvaintoja kans. Karpalot alakaa oleen poimintakeleposta kamaa.


Mummeli jo suunnitteli avausreissulta Tukikohan puuropöytään palattuvaan, että taitaa olla aika kokheilla karpalohillon keittelyä vanahanajan puolukkahillon tyyliin. Ja tyrkylle tieten tekripaistin kera. Se on vielä kokemati. Aatos sai pelekkiä puoltoja.

Tukikohasta syksystä nauttimisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti